The Warriors remake van Tony Scott

Het volgende project waar regisseur Tony Scott (Crimson Tide, True Romance) zich op gaat storten na Déjà Vu (2006) is The Warriors (2008), de remake van de cultfilm The Warriors (1979) van Walter Hill (48 HRS, Johnny Handsome). Met klem benadrukt Scott echter dat hij niet van plan is een simpele remake van de film te maken, maar dat het echt een compleet nieuwe film zal worden, met The Warriors als basisconcept.

The Warriors 250

“Ik ga er mijn visie van maken. Het wordt The Warriors meets Kingdom of Heaven. The Warriors is eigenlijk een simpel verhaaltje. Een oorlog tussen bendes en in de film zullen we dus heftige veldslagen te zien krijgen.”

“Er is zelfs al contact opgenomen met echte bendes in Los Angeles, die Scott een toezegging hebben gedaan: ‘Ik ga de film opnemen in Los Angeles en alle bendes daar hebben al gezegd dat als ik het project van de grond krijg, dan zullen zij een wapenstilstand tekenen voor de tijd dat wij daar opnemen” aldus Scott.

Tevens gaf Scott aan dat één van zijn grootste wensen voor de film is dat er een veldslag in komt met 50 000 bendeleden op Long Beach. Scott: “Je kunt bendeleden niet zomaar vervangen door figuranten. Ik heb nog geen contact gehad met de hoofden van de bendes. Ze laten je eerst altijd met de tweede man praten. Ik vind het erg opwindend om me in die wereld te begeven, omdat ik niet snap hoe het functioneert en wie die bendegasten nu precies zijn. In de juiste omgeving zijn het schatten van jongens, maar als je ze in de verkeerde omgeving aantreft…”

Ik ben zelf een grote fan van Walter Hill en The Warriors is een heel bijzondere prent die qua sfeer heel dicht aanleunt bij de wereld van John Carpenter. De originele film maakte gebruikt van heel wat nieuwkomers en eveneens echte bendes, en dat zorgde er meteen voor dat alles er veel authentieker uitzag. Als Tony Scott ditzelfde wil proberen, kan ik hem daar alleen maar in toejuichen. Ik vind het tevens een goede zaak dat hij geen zuivere remake wil maken maar eerder een heruitvinding. De originele film is nog steeds bangelijk om te zien en van de muziek krijg ik nog altijd kippenvel.

Het zal geen simpele tournage worden, zeker niet met de ambities van een Tony Scott die de film uiteraard ‘veel groter’ wil maken. De filmcrew van 1979 had te kampen met heel wat rellen, kregen doodsbedreigingen van bendes die niet in het script waren vernoemd (en er stonden er al een stuk of 50 in), er was enorm veel schade aan het materiaal, acteurs en figuranten moesten er op letten om niet met hun colors (kleding met de kleur/naam van de bende) op straat te lopen uit het zicht van de filmploeg, … Ik vraag me trouwens af welke bendes nog actief zijn. In ieder geval hadden ze elk wel een leuk naampje:

The Alleycats, The Amsterdam All-Stars, The Baseball Furies, The Black Hands, The Blackjacks, The Big Trains, The Boppers, The Boyle Avenue Runners, The Charlemagnes, The Colt 45’s, The Dealers, The Delaney Rovers, The Dingos,The E Street Shufflers, The Easy Aces, The Electric Eliminators, The Eighth Avenue Apaches, The Fastballs, The Fifth Street Bombers, The Filmores, The Firetasters, The Five Points, The Gerrards, The Gladiators, The Go Hards, The Gun Hill Dancers, The Gramercy Riffs, The High Hats, The High Rollers, The Homeboys, The Hoplites, The Howitzers, The Huks, The Hurricanes, The Imps, The Jesters, The Jones Street Boys, The Judas Bunch, The Jupiters, The Knockdowns, The Knuckles, The Lizzies, The Locos, The Magicians, The Meatpackers, The Moonrunners, The Napoleons, The Nickel Steaks, The Nightriders, The Ninth Avenue Razors, The Orphans, The Panzers, The Phillies, The Plainsmen, The Punks, The Queen’s Bridge Mutilators, The Real Boys, The Red Hook Shooters,The Roadmasters, The Rogues, The Romans, The Runaways, The Saracens, The Saratogas, The Savage Huns, The Shanghai Sultans, The Southern Cross, The Speedwagons, The Stevedores, The Stilletos, The Stonebreakers, The Terriers, The Turks, The Turnbull AC’s, The Van Cortlandt Rangers, The Warriors, The Whispers, The Xenophones, The Xylophones, The Yo-Yo’s, The Youngbloods, The Zodiacs, The Zulus.

The Warriors the game
Voor de gamers onder jullie raad ik trouwens dit nieuwe filmische Rockstar Game (Grand Theft Auto) aan.

Maar al die bittere en gevaarlijke condities zorgden voor een ijzersterke film. Ik hoop één ding, dat Tony Scott zijn pellicule-effectjes laat voor wat ze zijn en eventueel de film draait op de HD Viper Cam (dat sluit meteen die bleech-effecten uit). Waarom? Wel, Tony Scott is de laatste paar jaar iets te gedreven in het maken van videoclip-achtige films waar het visuele aspect vaak de inhoud overschaduwt. Dat kan fun zijn als experiment – zoals bij Domino (2005), maar het begint zo stilaan op mijn zenuwen te werken. Back to True Romance basics wat mij betreft. Dit wordt misschien wel de enige remake van een goeie film waar ik naar uitkijk. Met het nieuws van de nieuwe Spike Lee film lijkt de gang-movie helemaal terug.

“Warriors, come out to play!”

***Related Posts***
27/11/2006 : Déjà Vu trailer
01/05/2005 : Domino van Tony Scott
11/10/2004 : Man of Fire review

6 Comments

 1. Miiki

  Ik heb er wel vertrouwen in dat Tony scott er iets moois van maakt.
  het origineel was fantastisch, De nieuwe zal ook zeker niet beter worden maar ik ben wel benieuwd wat het wordt. Scott is een bekwaam actie-regisseur.
  maar zoals ik al zei is warriors moeilijk te evenaren

  Reply
 2. ALX

  Ik dacht er een tijdje geleden nog aan, een remake van The Warriors. Toevallig dat niet veel later dit nieuws bekend wordt gemaakt. Ik heb er het volste vertrouwen in dat Mr. Scott ons aangenaam zal kunnen verrassen.

  Reply
 3. els

  Hey,kben zelf deze game aan het spelen en is een sjieke prent uiteraard! Nu zit ik zo ergens,en vindt niet het gene dat ik zoek. Heeft iemand deze game gespeeld en kan mij vertellen wat ik moet doen… ja sorry gasten,kben dan ook maar een meisie éh.
  Het gaat namelijk bij het stuk waar ik een trein moet zoeken,omdat ze iemand zijn geld geript hebben. Kheb daar al een keer of 10 rondegelopen en vindt die niet! Je krijgt dan 5minuten de tijd om die te vinden…? HEEEELP

  Reply
 4. Marcus²

  een chick die The Warriors speelt. Wij moeten dringend eens afspreken! :)))

  de level met de treinen is denk ik ook de moeilijkste, maar is nu ook wel een paar maand geleden dat ik het gespeeld heb. spreek je een beetje Engels? Anders is hier een walkthrough van het spel. Handig als je tags moet zoeken die verborgen zitten.

  Reply
 5. dave

  niet op de avances van onze Marcus te dwarsbomen, maar er bestaat ook een Nederlandstalige walkthrough. Ik heb het spel ook uitgespeeld, maar ik heb niet echt problemen ondervonden. De stage met de treinen is wel tricky, want je moet van het ene stel naar het andere springen om over een hek te geraken en dat is niet zo eenvoudig om dat te vinden in het begin.
  @marcus: ik ontmoet steeds meer meisjes die verzot zijn op gamen! 😉

  Reply
 6. els

  thanks guys !!! Kgaa er aan beginnen,als ik zo the walktrough lees heb ik mij aan vele dingen niet gehouden. 🙂 zit nu reeds een paar hoofdstukken verder dus gaa nu echt nie meer al de bonussen nemen en iedereen af rippen om op mijn 100% te komen op laatst…

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.