Vin Diesel wordt geen Hitman

Wat gebeurt er toch met Vin Diesel? De veelbelovende stoere acteur acteur van Pitch Black (2000) die zijn carrière nieuw leven wou inblazen met de misdaad-komedie Find Me Guilty (2006) – maar die helaas zwaar flopte aan de box-office (haalde nog geen 2 miljoen wereldwijd!) – wordt nu ook nog eens gedropped van het Hitman (2007) project. Een film die Vin Diesel nauw aan het hart lag. Het is Moviehole die met het nieuws kwam:

(Vin Diesel) has been pushed from a project he’s really been rooting for. “Hitman” was a project Diesel was psyched as hell about. Based on the video game of the same name, it was apparently something he’d been trying to develop for quite a while now – possibly as a franchise- and was getting closer and closer to becoming a reality. Now, Twentieth Century Fox has decided they’re going to go “a different way” and have dropped Diesel for Timothy Olyphant. The “Deadwood” star is FOX’s new ‘it boy’.

Het wordt, als de geruchten kloppen, Timothy Olyphant (Deadwood) die de rol van Agent 47 zal vertolken. Diesel was al een tijdje aan het project verbonden, en leek misschien door zijn gladgeschoren hoofd de ideale acteur om de rol van de kale huurmoordenaar te spelen. Maar uiteindelijk gaat de voorkeur naar Olyphant, en dat had ik eigenlijk al voor een stuk zien aankomen. Zoals ik een jaar geleden al had geschreven vind ik het personage van Agent 47 absoluut geen xXx bruut die knokkend zijn weg baant, maar eerder een geconfisqueerde en intelligente internationale huurmoordenaar. Spijtig genoeg vind ik de keuze van Timothy Olyphant niet veel beter dan die van Vin Diesel. Vin Diesel is beperkt in zijn acteerwerk, maar Timothy Olyphant vind ik iets te weinig charisma hebben voor de rol. In A Man Apart (2003) speelde Timothy wel de spierbundel Diesel van de kaart, maar dit is ook een totaal verschillende rol. Timothy is niet geloofwaardig als huurmoordenaar! Misschien wel als een soort slechterik die de touwtjes in handen heeft zoals in de nieuwe Die Hard 4 met de krankzinnig dwaze titel Live Free or Die Hard (2007). Maar ik zie heb toch niet in de rom van iemand die het vuile werk moet opknappen. Hopelijk komt de regisseur de komende dagen tot hetzelfde inzicht en kiest hij misschien voor – mijn voorkeur – Richard Burgi voor de rol van Agent 47. Dat zou pas brokken maken.

Een regisseur is nog niet gevonden voor Hitman. Wel kreeg het scenario van Skip Woods (Swordfish) groen licht van de studio 20th Century Fox en dat betekent dat de film er effectief in 2007 wordt gedraaid. Ook is bekend dat Luc Besson de actiefilm gaat produceren (hopelijk maakt hij er geen veel te commerciële Besson-film van). Als alles goed verloopt draait ‘Hitman’ eind volgend jaar in de bioscoop.

Wat betreft Vin Diesel hoop ik dat de Franse regisseur Mathieu Kassovitz (La Haine, Assassin(s)) met zijn Babylon A.D. (2007) de acteur nieuwe hoop kan geven. Daarnaast regisseert Vin ook zijn eerste film, Hannibal the Conqueror (2008), waarin hij trouwens ook de hoofdrol speelt. Maar dit project wacht nog steeds op een groen licht. Misschien moet Diesel toch eens goed nadenken over deelname aan xXx 4.

***Related Posts***
04/12/2007: Hitman review
11/10/2007: Hitman-regisseur Xavier Gens ontslagen
27/06/2007: De eerste beelden van Hitman ontgoochelen
22/10/2005: Vin Diesel wordt Hitman
28/05/2005: Vin Diesel weigert xXx 3
11/03/2005: Vin Diesel aast op een 3de Riddick film
07/09/2004: The Chronicles of Riddick review

2 Comments

 1. caligula

  In het spel, als je een level uitspeelt zonder mensen te doden behalve het doelwit, ben je Silent Assassin, als je gewoon iedereen neerknalt en doodmaakt ben je mass murderer. Ik denk dat de versie met Vin Diesel ‘mass murderer’ had geweest en met de nieuwe acteur misschien iets meer silent assassin. Lijkt mij ook veel interessanter. Laat de massamoord maar over aan Rambo en Terminator.

  Agent 47 is het resultaat van zoveel kloon-testen. Het lijkt mij ook een beetje bijzonder om uit te komen bij een bruut als Vin Diesel. Jason Stratham had anders ook een goeie keuze geweest.

  Reply
 2. ALX

  Had dit eigenlijk ook al zien aankomen, Vin Diesel is gewoon geen Agent 47, Jason Stratham komt wat meer in de buurt maar die vind ik mogelijkerwijs nog beperkter in zijn rollen dan VD.
  Mathieu Kassovitz als regisseur zou een goede keuze zijn, kijk maar naar Assassins.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *