Een blik op Zodiac & Evan Almighty

Een nieuwe week en nog eens twee nieuwe trailers. Laat ik beginnen met de film waar ik het meest naar uitkijk, Zodiac (2007), de nieuwe en langverwachtte prent van David Fincher. De film vertelt het waargebeurde verhaal van een beruchte seriemoordenaar die in de jaren ’70 in San Francisco huishield. Deze moordenaar, die nooit opgepakt is, liet vreemde aanwijzingen en brieven achter bij zijn slachtoffers. Deze methode en het feit dat hij nooit is opgepakt geeft hem nog altijd een legendarische status. De rollen worden vertolkt door Jake Gyllenhaal, Robert Downey Jr. en Mark Ruffalo.

Fincher is net zoals Michael Mann (Miami Vice, Heat, The Insider) een perfectionist wat betreft kadrage en beeldcompositie, en nadat Mann zich heeft gestort op het High Definition video-formaat met de Viper Camera, zien we nu ook Fincher proeven van het nieuwe filmmedium met deze thriller. Je kunt voor of tegen zijn, maar films zullen in de toekomst allemaal digitaal gedraaid worden. Het kost minder, er is minder licht voor nodig, het is beter voor de integratie van CGI, het is milieuvriendelijker en je kunt op de set meteen het resultaat bekijken en eventueel kleurcorrecties doorvoeren. Het enige nadeel is dat de beste HD-camera van het moment, de Viper-cam, enorm zwaar weegt. De stockage-eenheid neemt veel ruimte in beslag en je bent gedwongen om dit onding overal mee te slepen met dikke kabels. Zeker niet handig voor een low-budget road movie. Er zijn uiteraard langspeelfilms die met de Sony HD draaien (met HD-tapes), maar de beeldkwaliteit is niet te vergelijken, zeker niet aan te raden voor projectie in de bioscoop – tenzij het korrelig beeld uiteraard de narratie ten goede komt.

De tweede film die ik nog even in de aandacht wil brengen is Evan Almighty (2007), het vervolg op Bruce Almighty (2003) van Tom Shadyac, de duurste komedie ooit gemaakt. God (Morgan Freeman) vraagt nieuwbakken Congreslid Evan Baxter (Steve Carell) om een Ark te bouwen om de wereld te redden van een tweede grote overstroming, net zoals Noach dat ooit kreeg opgedragen. Evan’s familie denkt aanvankelijk dat hij mentaal ingestort is, maar na verloop van tijd blijken er wel degelijk Bijbelse motieven in het spel te zijn.

Volgens News.com zou het budget nu al zijn opgelopen tot 335 miljoen dollar! Dat is 3 keer het budget van Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith (2005). En de trailer ziet er eerlijk gezegd uit als een B-film. Waar is al dat geld naar toe? Blijkbaar in de Ark van Noah (op ware grootte) en al die beestjes (gedeeltelijk echt, gedeeltelijk CGI). Als deze film keldert aan de box-office zullen heel wat studio-mensen een nieuwe job mogen zoeken. De trailer van de film is funny, maar ik kijk er niet echt naar uit. Evan Almighty komt bij ons uit op 15 augustus 2007.

***Related Posts***
17/05/2008: Zodiac filmbespreking
09/08/2007: Evan Almighty wordt één van de grootste flops
21/04/2007: Nieuwe Evan Almighty trailer
14/02/2007: Zodiac afbeeldingen
27/10/2006: Zodiac, een nieuwe seriemoordenaar voor Fincher
11/10/2006: Evan Almighty bouwt de Ark van Noah

4 Comments

 1. Miiki

  Niet echt een spannende trailer. Ik bedoel, wordt het anderhalf uur kruiswoord raadseltjes oplossen op 70’ties muziek…? Evan Almighty is zowiezo een dvd-filmpje.

  Reply
 2. MovieWorld

  335 miljoen dollar…? Ze hebben zo te zien wel veel vertrouwen in de sequel van Bruce Almighty, maar ik denk dat de kostprijs van deze film toch niet gerecupereerd zal worden uit de ticketsverkoop hoor…Afwachten wat dat gaat worden…

  En nu snap ik het volledig van de top 10 hoor…!

  Fijn avondje nog, mvg MovieWorld

  Reply
 3. Peter Reynaert

  Voila, je hebt onze stem voor de site van het jaar, en meer dan verdiend!
  Prachtige blog.

  Reply
 4. Peter Reynaert

  De skynetblogs worden idd zwaar ondergewaardeerd. Het is met blogs zoals deze dat we dat kunnen doorbreken. Vandaar ook onze stem.
  Groetjes

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *