Dallas wordt een komedie

De verhaaltjes rond Dallas (2007), de verfilming van de populaire gelijknamige tv-reeks, is een echte soap aan het worden die een aflevering uit de serie waardig is. De cast is al verschillende keren van gezicht veranderd, een aantal regisseurs hebben al bedankt voor de regie van de film en nu ziet het er naar uit dat Dallas een komedie zal worden in de stijl van Starsky & Hutch (2004). Het zijn de mensen van Moviehole die met het nieuws komen.

According to Starpulse and Dark Horizons, the Dallas film is still happening: but it’s going to be a mere shade on the film that was set to get up this year; and didn’t.

Not only has the film’s mega-star cast been dumped (including Shirley MacLaine and Jennifer Lopez), but Robert Harling’s script has also been put through the paper shredder. Because it was the best element of the whole project, that wile evoke many an ‘eh?’

Apparently, Dallas is going to get an overhaul – a “Bewitched” like overhaul, meaning that the film will now be an out-and-out comedy that will go the ‘show within a show’ route that the Will Ferrell/Nicole Kidman dud so fruitlessly utilised.

Dallas

Volgens The New York Post zou het originele script een sterk drama omvatten, maar werd het blijkbaar links gelaten omdat de exectuve producers liever een komedie wilden zien. Doet me een beetje denken aan de Superman Returns-saga die geld had zitten pompen in verschillende scripts, met als gevolg dat het productiebudget astronomische proporties begon aan te nemen. Je kunt over bepaalde scènes discussiëren, maar van genre wisselen na x-aantal maanden pre-productie is toch wel drastisch.

Het ziet er naar uit dat de makers iedereen willen plezieren en uiteindelijk niemand. Wie is er nu nog geïnteresseerd in Dallas? Op een gegeven ogenblik moet je knopen durven doorhakken, zoals George Lucas dat moet doen met Indy 4, en er resoluut voor gaan. Anders zou het kunnen dat het project in de ijskast beland voor onbepaalde duur. Indien Dallas morgen in première zou gaan, zou ik niet staan springen om deze te zien, ook al is het een prent met John Travolta, en ook om diverse filmforums hoor je hetzelfde.

***Related Posts***

14/06/2007: Dallas in de prullenmand

05/08/2006: J-Lo verlaat Dallas

03/07/2006: Geen Dallas voor Jessica Simpson

06/06/2006: Jennifer Garner haakt af omwille van J-Lo

02/04/2006: Dallas regisseur Robert Luketic houdt het voor bekeken

16/03/2006: Dallas casting

1 Comment

  1. Miiki

    john travolta is de enige die overblijft maar is ook de enige die in films als Battlefield Earth en Be Cool heeft gespeeld. Dallas sucks!

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *