Beyoncé Knowles en Eva Longoria spelen lesbisch koppel?

Wat is de beste remedie tegen dat mottig, koud, vies weertje hier in het kletsnatte Belgenland, naast onze atmosfeer te bevoorraden met een extra dosis broeikas-bevorderende koolstofdioxide en hopen dat de temperaturen daadwerkelijk zullen stijgen (tant pis pour les petits vieux en France), of nieuws lezen over de babe-versie van Brokeback Mountain (2005) met Beyoncé Knowles en Eva Longoria. Ik weet niet welke oplossing eigenlijk het meest ecologisch verantwoord is, maar laat ik het misschien houden bij het meest erotisch verantwoorde.

Tipping the Velvet zou de volgende prent worden van Sofia Coppola, die uiteindelijk wel de stille hoop koestert die vroegtijdige erkenning van The Academy in de wacht te slepen, na de mislukte poging met Marie Antoinette en het publiek die het maar niet snapt. Controversiële seks met celebrities, daar heb je uiteindelijk geen handleiding voor nodig, toch? Het weer begon stilaan op te klaren toen ik het nieuws las bij de mensen van Digital Spy.

Eva Longoria and Beyoncé Knowles are in talks to play lovers in a new movie. The pair are in negotiations with director Sofia Coppola for the lead parts in the movie Tipping The Velvet. The film is an adaptation of the novel of the same name, by Sarah Waters, and tells the story of a lesbian musician and her partner.

“We’ve had Brokeback Mountain so the time is right for this divine novel to get the same treatment,” Beyoncé said.

Longoria added: “Yes it’s true, we’re talking about doing that. It’s such a wonderful novel, a beautiful love story.”

Beyonce kan eigenlijk maar half acteren maar wil nog wel een 5de poging en is trouwens niet bang van een uitdaging. Longoria probeert dan weer ‘desperately’ uit haar rol van Gabrielle Solis te komen en zal daartoe met deze film zeker de kans krijgen. Hoewel, ik kan zo nog wel een paar andere duootjes samenstellen: Jessica Alba & Charlize Theron, Natalie Portman & Ling Bai, of Brittany Murphy en Scarlett Johansson. Enfin, er zit toekomst in voor de producent die een beetje controversie wel ziet zitten. Het is ook niet de eerste keer dat het boek werd verfilmd, weliswaar voor televisie. Maar die dingen komen nu eenmaal beter tot zijn recht op het grote witte doek.

Hollywood blijft blijkbaar in de ban van Brokeback. Laten we hopen dat de meiden ook de mountain zullen beklimmen want er zijn nu eenmaal niet veel lesbische films van enig belang, buiten misschien Bound (1996), Heavenly Creatures (1994), Monster (2003) en … eu…Charlie’s Angels (2000). Ik kan me toch niet ontdoen van een kleine twijfel bij die Afro-Mexicaans cocktail, die twee zie ik nu echt niet samen. Het wordt in ieder geval een uitdaging – zowel voor Beyoncé en Eva als voor Sofia Coppola. Aan toeschouwers zal het waarschijnlijk niet ontbreken met die twee showbiz-strerren, maar of de film uiteindelijk de moeite zal zijn …

Update 15/11/2006: Blijkbaar zou het dan toch een gerucht zijn. Eva zei het volgende op People.com.

“Stop the madnes! Believe me, I would love to work with Beyonce one day. She’s so talented. But this is definitely not something we are doing together. It’s completely and absolutely not true. Beyonce and I just did the L’Oreal event a couple of days ago and we were like, ‘What is the deal? What makes me crazy is that there are quotes out there, quotes from me saying it’s true. But in fact it’s not true. And quotes of Beyonce saying it’s about time we had a female Brokeback Mountain. And we’re like, we never said that.”

Wel, in het vervolg zal ik minder aan nieuwsgaring doen bij Digital Spy. Maar valse geruchten heb je nu eenmaal in overvloed. Het is vaak heel moeilijk om te achterhalen wat echt en wat verzonnen is. Hoe dan ook blijft de topic wel levendig, want een vrouwelijke versie van Brokeback Mountain zou wel eens een verdienstelijke passage kunnen maken aan de box-office. Een producer met een beetje lef zou die kans moeten grijpen….maar dan met een ander koppel.

***Related Posts***
30/10/2006: De bezoekers blijven uit de buurt van Marie Antoinette
29/05/2006 : Sofia Coppola werd uitgejouwd in Cannes
09/12/2005 : Marie-Antoinette, trailer + korte inhoud

5 Comments

 1. karen

  Ik zie niet in wat beyonce, longoria en zelfs coppola nog kunnen toevoegen aan een meer dan degelijke bbc miniserie (met een geweldige parodie van French en Saunders op http://www.youtube.com/watch?v=BR65woQfLbg trouwens). Dat ze hier maar netjes afblijven.

  oh ja, ik heb trouwens ook gestemd voor site van het jaar, zelfs mét die spammail 🙂

 2. dave

  Wel ja, ik had al zoiets van Beyoncé en Eva Longoria, WTF. Maar goed, ik heb vandaag toch even kunnen wegdromen en hopelijk is dat ook gelukt bij de bezoekers van deze blog. Ik zal het in ieder geval vermelden, thx.
  @Karen: u wens is blijkbaar uitgekomen. 🙂

 3. Isabel

  Heb nog eens extra op jouw site zitten neuzen, en die is toch echt wel super uitgewerkt hoor. Ik heb je een linkje gegeven, want het is hier echt meer dan de moeite. Groetjes, Isabel

 4. karen

  er zit dus blijkbaar toch nog ergens verstand in hollywood 🙂
  @dave, ja ik moet ook soms die wordverificatie meerdere keren invullen, maar ik weet niet of ze dan fout is want het verschil tussen sommige tekens is echt wel miniem

 5. maffioza

  Dit is gewoon een lekker vet wijf !!

Comments are closed.