Bubba Nosferatu and the Curse of the She-Vampires

Ik heb nooit begrepen waarom een uitstekende prent zoals Bubba Ho-Tep (2002) niet werd opgepikt door een officiële bioscoopdistributeur. Bubba Ho-Tep was niet alleen een sfeervolle en knettergekke monsterfilm, wat voor mij al zou volstaan, maar tevens een aangrijpende bespiegeling over ouderdom en de onsterfelijke levenslust.

Deze low-budget horrorfilm deed wel zijn ronde op diverse filmfestivals, zoals op het Brussels International Festival of Fantasy Films, en kreeg onder de filmfans meteen een cult-status. Dit had meteen als gevolg dat een paar DVD-distributeurs meteen interesse hadden om de film uit te brengen. De DVD-verkoop was enorm, en ja, er kwamen plannen voor een sequel/prequel (wordt nog over gespeculeerd) die deze keer wel de bioscoop zal halen. Ik raad de dvd van Bubba Ho-Tep trouwens aan iedereen aan. Naast de film is er eveneens een geweldige audio-commentary van Bruce Campbell als Elvis. Instant Classic Material!

Bubba Ho-Tep

© Silver Sphere Corporation

Ik had dit bericht al eens gepost, maar er is een nieuwe titel en wat castingnieuws. De titel van de sequel/prequel heet nu: Bubba Nosferatu and the Curse of the She-Vampires (2008), en met deze titel kan het al niet meer stuk. De film zal opnieuw geregisseerd worden door Don Coscarelli en Bruce Campbell neemt terug zijn rol over van Elvis a.k.a. The King. Blijkbaar zou de talentvolle Paul Giamatti de rol vertolken van Colonel Parker. Wow !

Na mijn ontgoocheling in de nieuwe Spider-Man 3 trailer (naar het schijnt komt er een nieuwe trailer – nieuwe montage, andere beelden en ja, een glimpse van Venom) en de toch wel zwakke The Simpson the Movie (trailer) … goedkope teaser gimmick, kan de week voor mij niet meer stuk. Helaas zal het nog een tijdje nagelbijten zijn want de film zou maar pas in 2008 uitkomen.

***Related Post***
29/11/2005: Bubba Ho-Tep & Bubba Nosferatu

1 Comment

 1. AlMWighty

  s’graag gedaan hoor! Inderdaad hopen dat het iets wordt zeker…En welke prijzen kan jij er dan zoal mee winnen of is het gewoon voor de eer dat je deelneemt? 🙂

  In verband met de nieuwe trailer van The Simpsons Movie, wel om eerlijk te zijn had ik er ook meer van verwacht hoor…Het liet op zich niets zien over de film en het was idd maar een goedkope teaser gimmick. De tweede zal misschien wel de moeite waard zijn zeker…Toch wil ik wel absoluut deze film zien, ik ben al van kleins af aan grote fan van The Simpsons en ben eens benieuwd of het de makers nu echt ook wel eens lukt om er een volledige filmversie van te maken.

  Anyway, alvast een fijn woensdagje toegewenst,
  mvg MovieWorld

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.