Seth Green bij Jimmy Kimmel

Robot ChickenHet 2de seizoen van Robot Chicken is reeds te bekijken via You Tube, en ze zijn al even krankzinnig als het eerste seizoen die je momenteel kan kopen op DVD (leuk eindejaarsgeschenk trouwens). Robot Chicken is een Amerikaanse stop-motion animatiereeks van het productiehuis Stup!d Monkey onder leiding van Seth Green (bekend als de zoon van Dr. Evil in Austin Powers) en Matthew Senreich. De serie is een soort parodie op onze pop-cultuur.

Via een gemechaniseerd cyborg kieken worden we blootgesteld, op A Clockwork Orange-wijze, aan telkens 10 minuten van zapping – waarbij we fragmenten te zien krijgen van tv-shows (The A-Team, Alias,…), films (E.T., Transformers, Highlander,…) en allerhande rotzooi die we dagelijks geserveerd krijgen. De scènes worden vertolkt door barbie-poppetjes, lego-figuurtjes en comic-toys. Het is gewoon te gek.

Op You Tube kunnen jullie wel een aantal fragmenten van de animatiereeks zien, maar ik raad jullie aan de DVD aan te schaffen. Het is gewoon plezier verzekerd.

3 Comments

 1. Miiki

  die Star Wars parodie is wel te gek. Doet me trouwens een beetje denken aan Team Amerika van de makers van South Park.

  Reply
 2. sam

  maar waar kan ik hem kopen??? iemand ene idee?
  tnx!

  Reply
 3. carina

  je kunt m kopen bij fame in de kalverstraat in amsterdam

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *