Nieuwe Stephen King voor Frank Darabont

Regisseur Frank Darabont zou na The Shawshank Redemption (1994) en The Green Mile (1999) opnieuw een verhaal van Stephen King gaan verfilmen. Het betreft de novelle The Mist die deel uitmaakte van de verhalenbundel Skeleton Crew. In tegenstelling tot Darabonts vorige King-verfilmingen zal The Mist meer de nadruk leggen op de horror-elementen van het verhaal. Van de cast is enkel bekend dat Thomas Jane (The Punisher) een rol zal spelen.

02

Korte inhoud: The Mist voor de mensen die het nog niet zouden kennen is een zalig verhaaltje die zich afspeelt in een kleine stad, die ondergedompeld raakt in een dikke mist waarin kwade krachten schuilgaan. Paniek en dodelijke slachtoffers zijn het gevolg. Overlevenden vluchten naar de plaatselijke supermarkt, waar hun leven verder onveilig wordt gemaakt door enge beesten die binnen proberen te komen … Volgens Darabont zal The Mist, niet te verwarren met The Fog, een gemeen harde, karaktergedreven horrorfilm moeten worden.

The Weinstein Company zal de film produceren en distribueren. Op dit moment is het bedrijf ook bezig met twee andere projecten gebaseerd op romans van Stephen King. Ten eerste is er 1408 (2007) met Samuel L. Jackson en John Cusack in de hoofdrollen. Daarnaast zal Hostel-regisseur Eli Roth de roman Cell gaan verfilmen. De laatste gaat over een mobiel telefoonsignaal dat alle telefonerende mensen tot zombies kan laten veranderen.

Al twintig jaar lang wil Darabont The Mist verfilmen. Volgens de regisseur had het zelfs zijn debuutfilm moeten worden, maar uiteindelijk maakte hij toch maar The Shawshank Redemption het gevangenisdrama uit 1994 met Tim Robbins en Morgan Freeman, voor mij nog steeds één van de beste Amerikaanse films ooit. Toentertijd was die film een tegenvaller in de bioscopen, maar door de mond-op-mond reclame werd het een hit in de videotheken en daardoor alsnog een moderne klassieker. Darabonts volgende film The Green Mile was eveneens een gevangenisdrama gebaseerd op een roman van Stephen King. Die film met Tom Hanks werd meteen al een hit in de bioscopen.

Darabont is eveneens bezig met de voorbereiding voor Fahrenheit 451 (2007) die hij zal produceren en regisseren. Deze controversiële film had Mel Gibson moeten regisseren (zie post), maar blijkbaar waren de incidenten rond de acteur toch niet helemaal vergeten.

1 Comment

  1. HitMan

    shawshank vind ik ook wel één van de betere films. ik heb thuis de 10th anniversary special edition liggen met audiocommentaar van Darabont. echt de moeite.

    Ik kende dit werk niet van Stephen King, maar die heeft zo veel van die novelle’s geschreven die niemand kent en waaruit toch films zijn gekomen…zoals running man. de inhoud komt me wel heel bekend voor.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.