Evan Almighty duurste komedie ooit

De kosten van Evan Almighty (2007) met Steve Carell (The 40 Year Old Virgin) rijzen de pan uit. Volgens Dark Horizons zouden de makers van de Bruce Almighty-sequel hun oorspronkelijke budget van 140 miljoen dollar al met 20 miljoen hebben overschreden. Totaal zou de film zeker 175 miljoen gaan kosten, en dat is exclusief het budget van de dure marketingcampagne die er ongetwijfeld op losgelaten zal worden. Evan Almighty wordt nu al de duurste komedie ooit genoemd en had oorspronkelijk met Jim Carrey en Jennifer Aniston zijn, maar zij hebben beiden de rol geweigerd. Een immense opluchting voor Steve Carell, alsook Lauren Graham die zijn vrouw speelt.

Nieuwslezer Evan Baxter (Steve Carell) was in Bruce Almighty de voornaamste rivaal van Jim Carrey’s hoofdpersonage. In de opvolger heeft Baxter zijn journalistieke carrière achtergelaten. Hij is de politiek ingegaan en schopt het zelfs tot congreslid van de Huis van Afgevaardigden. Maar dan wordt hij – letterlijk – geroepen door God (Morgan Freeman), die Evan opdraagt een boot in de stijl van de Ark van Noach te bouwen.


Evan AlmightyEvan Ark

Volgens de Bijbel had Noach twee van alle verschillende soorten dieren op zijn boot. Het recreëren van dit tafereel is een van de oorzaken waarom het budget van Evan Almighty enorm is gestegen. Het scheiden van de leeuwen en tijgers van de apen en giraffen bezorgen grote problemen op de set. De locatieopnames werden verder vertraagd door het slechte weer. Ook zijn de spectaculaire sets en special effects niet bepaald goedkoop.

Hoewel er al duurdere films zijn gemaakt, is er nog nooit een komedie gemaakt met zo’n hoog prijskaartje. Het record van de Duurste Komedie Ooit stond op naam van de flop Wild Wild West (1999) met Will Smith en Kevin Kline. Deze film kostte 170 miljoen dollar en bracht in de bioscoop slechts 110 miljoen op. Evan Almighty-studio Universal houdt zijn adem dan ook in op het moment. De film Used Guys van Jim Carrey en Ben Stiller werd dan weer uit productie gehaald omdat de kostprijs veel te hoog zou zijn. Met Evan was de productie al zo ver gevorderd dat er geen terugkeer meer mogelijk was.

Volgens mij zal het héél nipt worden, want Steve Carell is niet zo populair als Aniston en Carrey. Het is ook een sequel en veel mensen die de eerste film hebben gezien en deze niet zo speciaal vonden (zoals mezelf) staan niet echt te springen om daar een tweede deel van te zien. De humor in de film zal heel sterk moeten zijn willen ze hun productiebudget terugwinnen met de bioscoop-release. De film komt bij ons uit op 15 augustus 2007.

***Related Posts***
09/08/2007: Evan Almighty wordt één van de grootste flops
21/04/2007: Nieuwe Evan Almighty trailer
20/11/2006: Evan Almighty trailer

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *