Een mogelijk plot voor Rambo

Mothers, lock your children up, ‘cause Rambo is back in town. En deze keer staat hij zelfs achter de camera. Of toch Sylvester Stallone. Al dan niet met een rood bandje in het haar en een met M60, zal hij in de voetsporen treden van Rocky (6) Balboa en op bijna seniele leeftijd nog eens swingend uit de hoek komen naar al wie smalend doet over zijn leeftijd.

Rambo IV

En ik kan hem geen ongelijk geven, want onze Stallone ziet er al bij al nog goed geconserveerd uit. Hoe dan ook, de nieuwe sequel die op stapel ligt heet Rambo (2008), in relatie met ‘The Eye of the Tiger’ in Rocky. De mensen van Coming Soon vertellen het volgende:

According to Production Weekly, Sylvester Stallone will reprise the role of Vietnam vet John Rambo in a fourth “Rambo” film. The site says that Stallone is set to produce and direct the sequel based on his own script titled Rambo IV: In the Serpent’s Eye. Production is tentatively scheduled for January in Thailand.

The next chapter finds Rambo recruited by a group of Christian human rights missionaries to protect them against pirates, during a humanitarian aid deliver to the persecuted Karen people of Burma. After some of the missionaries are taken prisoner by sadistic Burmese soldiers, Rambo gets a second impossible job: to assemble a team of mercenaries to rescue the surviving relief workers.

Wow, dat klinkt al veel beter dan die Commando rip-off waarvan eerst sprake was (cf. related links). Rambo helpt deze keer de zwakke Aziaten in plaats van ze in fijn gruis te schieten. Hij moet zelfs een leger recruteren. Ik houd mijn hart vast, want naar alle waarschijnlijkheid zullen het weer veel te jonge Calvin Klein modellen zijn die zich allemaal zullen ontpoppen tot woeste krijgers. Verwacht dus geen fascisto-skin-head-in-your-face-m@th#r-f@ck#rs. Neen, dat soort ongedierte hebben ze nodig om de piraat-rollen te bevolken.

Het is in ieder geval een eeuwigheid geleden dat we nog eens een echte Hollywood film hebben gehad waar de vijand als vliegen wordt afgeschoten, en waar de held geen brave poster-boy look heeft. Misschien hebben we wel een 60jaar oude Vietnam-veteraan nodig om er ons te doen aan herinneren wat “man-zijn” ooit betekende. 🙂

Update 15/02/2007: Iedereen kent ondertussen wel de naam van ‘John Rambo’. Waarom dan niet doen zoals Rocky en “de laatste film uit de reeks” noemen naar de volledige naam van het personage! Dus niet Rambo IV: Pearl of the Cobra, maar kortweg John Rambo.

Zoals in de voorgaande drie films ook al het geval was, zal Sylvester Stallone de rol van Rambo op zich nemen. Ditmaal heeft hij als missie een stel christelijke missionarissen te bevrijden die door Birmese soldaten zijn gegijzeld.

Naast Stallone zullen ook Matthew Marsden (Black Hawk Down), Kim Dickens (Lost) en James Brolin (Catch Me If You Can) een hoofdrol spelen. De opnames voor de film beginnen aankomend weekeinde op Thailand.

***Related Posts***
11/05/2008: Rambo (4) filmbespreking
11/05/2008: Rambo 5 een Belgisch-Amerikaanse productie?
30/01/2008: Rambo krijgt klop van Spartanen
17/05/2007: De eerste John Rambo afbeeldingen
29/09/2006: Sylvester Stallone in Pradator 3
11/07/2006: Rocky Balboa a.k.a. Rocky 6 trailer
11/04/2006: Rambo IV plot
15/12/2005: De Rocky Balboa Blog
25/11/2005: Castingnieuws voor Rocky Balboa
27/08/2005: Mr. T in Rocky 6
29/05/2005: Stallone werkt aan Rambo 4 en Poe
27/10/2004: Rambo 4: Al-Quida Strikes Back…?

4 Comments

 1. miiki

  De trailer van Rocky ziet er prima uit en het verhaal van Rambo tja, dertien in een dozijn maar het is en blijft Rambo.

  Wanneer komt Rocky vs Rambo uit ?? lol

  Reply
 2. dave

  Ik heb onlangs nog eens die eerste Rambo film gezien en die is nog zo slecht niet. Stevige thriller, heeft een beetje een dood moment in het midden van de film, maar het einde lost alle verwachtingen in. De muziek is anders ook wel geslaagd.
  Rambo 2 is een pastiche op de Vietnam-oorlog en Rambo 3 is gewoon zwak.

  Reply
 3. mike

  Ik vraag me af of men echt nog zit te wachten op een vierde Rambo of een zesde Rocky. Don’t get me wrong: de films werkten prima in de jaren tachtig en Ramob is dan ook een mooi voorbeeld van testosteroncinema uit die tijd. Aan de andere kant ben ik echt heel benieuwd hoe Stallone het voor elkaar krijgt op overtuigende wijze het verhaal van Rocky 6 te neer te zetten, dus eigenlijk ben ik ook weer heel erg nieuwsgierig.

  Reply
 4. ivo kamphuis

  Sly is gewoon een goede acteur en dus de Rambo & Rocky rollen die hij speelt zijn gewoon goed. Net als al zijn andere films. Bevalt je zijn soort films niet dan zit je gewoon in de verkeerde bioschoop zaal of kijk je naarde verkeerde DVD. Sly is gewoon een super goeie speler draaid al een lange tijd mee en acteerd nog steeds. En wat mij betreft ga zo door Stallone!!!

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *