Knight Rider teaser & poster

Knight Rider poster

Wow, we hebben hier al een eerste teaser-poster van de nieuwe Knight Rider (2010) film. Je weet wel, dit is de prent gebaseerd op de populaire tv-serie ”Knight Rider” (1982-1986) die David Hasselhoff heeft groot gemaakt en die hij kost wat kost wou verfilmen … met hem in de hoofdrol natuurlijk. Maar dan kwam het nieuws dat Orlando Bloom de hoofdrol kreeg aangeboden. Daarna werd bekend dat Bloom niet op het voorstel zou ingaan. En toen zag ik tot mijn grote verbazing dat David Hasselhoff zelfs niet meer betrokken was bij het filmproject.

Eigenlijk wel een beetje spijtig, maar ik zag niet meteen hoe hij nog in de film kom verschijnen, zonder het concept overhoop te gooien. Als je al een film wil maken voor een jong publiek moet je volgens mij beginnen aan de bron, en iets vertellen over de aanmaak van de wagen en de ontmoeting met de jonge Michael Knight. Dat had moeilijk geweest indien men moest rekening houden met een oudere Hasselhoff.

Wie er dan wel gecast zal worden als Michael Knight, Devon Miles en wie de stem van K.I.T.T. zal zijn, is nog onbekend. De film zou moeten uitkomen in 2008 dus laten we nog niet te ongeduldig zijn. Hoe dan ook, bij het zien van het model van de wagen ben ik er wel een beetje benieuwd naar. Ik heb de laatste jaren steeds meer interesse gekregen in de vernuftige technologie van wagens en vooral ook het design van sportwagens. Ik ben een filmgeek en verzot op programma’s zoals Top Gear, dus ja, why not Knight Rider.

Update 08/10/2006: Wel, blijkbaar zou de poster dan toch 100% fan-art zijn en dus niet afkomstig vanuit de studio. Jammer, ik dacht net even dat ze op de goede weg zaten met de keuze van de wagen. Blijkbaar zou dit een affiche zijn van een promotie-campagne voor het nieuwe Koeningsegg-model. Ik hoop dat de studio in ieder geval zijn inspiratie kan halen uit deze fan-poster, want de keuze van de wagen zal doorslaggevend zijn. Neen, ik wil dus geen Pontiac Firebird Trans Am zien. Trouwens, in de series was de wagen het nieuwste van het nieuwste en stak hij uit boven alle gewone wagens. Je kan het dus niet maken om een moderne film te maken met een “retro” wagen.

Update 02/12/2007: De nieuwe K.I.T.T. is zojuist onthuld, en blijkbaar krijgt de wagen een face-lift. De elegante getransformeerde Pontiac Trans Am (nu beter bekend als de Black T-Top) is nu een sportieve en ruige 550 HP Ford Shelby GT500KR Mustang. Hieronder krijgen jullie hier de eerste foto’s van de wagen. De keuze van de wagen is niet nieuw op het witte doek, wat deze type wagen dook op in diverse films van Gone in 60 seconds tot recent nog Transformers. Laten we hopen dat de fans deze keuze niet K.U.T.T. vinden.

***Related Posts***
15/02/2014: Chris Pratt en Danny McBride in de running voor Knight Rider film
02/09/2006: Orlando Bloom misschien Knight Rider
15/05/2006: David Hasselhoff maakt zich klaar voor Knight Rider film

6 Comments

 1. Gregg

  De oorspronkelijke acteur die Devon Miles speelt is in 1997 overleden. Wel jammer. Vond die wel een knappe kop hebben.

  Leuke carrosserie. Ik zou het de maxx vinden als ze echt iets leuk kunnen doen met die wagen zonder The fast and the furious te moeten naäpen. Een goeie actiefilm met snelle achtervolgingen…Michael Bay anyone…?

  Reply
 2. gilles

  hopelijk kan jij me helpen.

  In de film “the witches of Eastwick” speelt Jack Nicholson op een bepaald ogenblik een liedje op z’n orgel, net op het ogenblik dat die 3 dames binnen komen in z’n huis. Het is zo’n creepy, scary instrumentaal liedje. Weet jij die titel daarvan ?
  Ik zou met halloween een halloween design op m’n blog willen plaatsen met die muziek erop.

  Als je het weet, wil je het in een reactie op m’n blog plaatsen ?

  Groetjes
  Gilles

  Reply
 3. Agnus

  zou mits een kleine update ook nog wel werken. Het is een lage sportwagen en ik denk dat als je het model teveel gaat veranderen je meteen de link met de serie kwijt speelt.

  In ieder geval zou ik een Koeningsegg ook wel leuk vinden.

  Reply
 4. wilco

  gewoon de trans-am houden!!! Dat is kit en daar draait het om!!! bij de dukes of hazzard kwamen ze toch ook niet met een nieuwe versie!!!

  Reply
 5. Miiki

  ik moet bekennen dat ik het Koeningsegg-model van op de poster ook veel beter vond dan deze Mustang. de wagen ziet er trouwens niet aerodynamisch genoeg uit voor jumps.

  Reply
 6. Vinze

  yes! De teaser is wel héél kort, maar enkel al van de melodie krijg ik kippenvel.
  Wel belachelijk dat ze de auto hebben veranderd.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *