Jeffrey Wright gecast in Die Hard 4

Het ziet ernaar uit dat Die Hard 4 (2007) (nog steeds onder de ridicule titel: Live Free or Die Hard) uiteindelijk zijn vijand heeft gevonden, en de nieuwe aanwinst blijkt Jeffrey Wright te zijn.

Jeffrey is niet bepaald de leading man geweest in Hollywood, maar wordt wel gezien als één van de betere acteurs van het moment. Jeffrey is trouwens fel begeerd want hij staat ingeschreven voor maar liefst 7 filmprojecten in de komende 2 jaar. Het zijn de mensen van ComingSoon die met het nieuws komen:

JewReview.net is reporting that Jeffrey Wright (upcoming Casino Royale, Syriana) has been cast as the villain in 20th Century Fox’s Live Free or Die Hard, currently filming in Baltimore. The fourth film of the action franchise will feature John McClane (Bruce Willis) attempting to stop a techno-terrorist from shutting down the nation’s computer systems on the Fourth of July. The story takes place around Washington, D.C.

Ik vind dit geen slechte keuze. Jeffrey heeft een degelijk voorkomen en is een heel veelzijdig acteur. Hij kan gemakkelijk een rol vertolken van een bankier (Syriana) als van een geflipte kunstenaar (Basquiat). Ik ben dus wel benieuwd welke richting ze zullen uitkiezen voor zijn personage. Hoe dan ook zal hij in de voetstappen treden van acteurs zoals Alan Rickman en Jeremy Irons, die elk op hun manier een memorabele rol hebben neergezet.

Jammer voor Ian McShane die eerder werd getipt als Die Hard villain, maar ik heb zo de indruk dat de producers met deze film niet teveel risico’s willen nemen en alles “jong en hip” willen houden. Dat merk je al aan de keuze van de 33 jarige Underground-regisseur Len Wiseman, alsook de casting van Justin Long (zie post) en de Mission:Impossible 3 babe Maggie Q. Dit is in ieder geval een rechtstreeks gevolg van de terugloop van de box-office cijfers. De stelling is: Liever uitpakken met jonge gezichten die beantwoorden aan de leeftijd van het doelpubliek, dan talentvolle acteurs te nemen die al op leeftijd zijn. Nochtans had het accentje van Ian perfect gepast in de trend van de vorige villains.

2 Comments

 1. miiki

  moet toegeven dat hij er een beetje grimmig uitziet op de setfoto’s met zijn koude blik en zijn blinkend kopje. Zijn dresscode is ook compleet anders. Ze hebben McClane blijkbaar gedwongen om Gucci kleren te dragen. Waar zit John McTiernan trouwens ??

  Reply
 2. Dave

  Wel, hij heeft schuld bekend in een afluisterschandaal en moet nu nog afwachten op een sanctie. Hij heeft twee actiefilms op stapel voor 2007, waaronder ene waar hij al 2 miljoen dollar pre-productiekosten moet terugbetalen voor contractbreuk ten gevolge van die affaire.
  Zoals ik al zei, de producers van Die Hard 4 zitten op veilig te spelen.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *