Sylvester Stallone in Predator 3 ?

Waarom verbaast het mij niet dat Sylvester Stallone overweegt om mee te doen in de opkomende Predator 3. Na de berichten van Rambo 4 (2007) of Rocky 6 (2006) kijk ik niet meer op van de ouder wordende actieheld die gecast wordt in actie-sequels. Het nieuws stond te lezen op FilmForce:

The sequel would reportedly happen after the now-filming Alien vs. Predator 2. Citing a scooper, IESB.net quotes the source as claiming: “Stallone might be being coaxed to do battle with the new Predator

Let wel dat er staat ‘Predator 3‘, en die Alien vs Predator (2004) wordt dus niet gezien als een film van enig belang. Eigenlijk hadden ze het dan beter Predator 2 genoemd want de uiteindelijke sequel met Danny Glover was toch ook maar een mager beestje. Hoe dan ook willen ze van die ‘vs.’-spin-off rotzooi ook een sequel maken. De eerste Predator (1987) van John McTiernan was nog een leuke actieprent met veel spierballen vertoon en een grappige Arnold Schwarzenegger. Predator 2 (1990) had zijn momenten, maar kwam niet in de buurt van de kwaliteit van de eerste film. Of deel 3 beter zal worden – zal afhangen van de regisseur die ze voor de film zullen vinden en of het scenario al dan niet op een paar bierkaartjes werd neergeschreven. Naar het schijnt zou de atmosfeer al even somber zijn als Aliens (1986) van James Cameron, maar daar zijn we niet veel mee. Alien vs Pradator had ook al een gelijkaardig sfeertje maar de film was verschrikkelijk slecht.

Aan de andere kant vind ik het wel iets nostalgisch hebben. Stallone en Schwarzenegger zijn eigenlijk de Pacino en DeNiro van de blockbuster-actiefilms. Helaas hebben deze twee film-iconen nooit eens samen aan tafel gezeten van een Amerikaanse diner (cf. Heat van Michael Mann). Het feit dat Stallone – weliswaar op zijn oude leeftijd – nu ook te doen zal hebben met de Predator, is wel een mooie knipoog. Moest Arnold Schwarzenegger hen nu ook nog eens vergezellen in zijn strijd zou fun zijn.

Los van zijn leeftijd is Stallone in supervorm en waarschijnlijk nog veel fitter dan de overgrote meerderheid van de 30’tigers. En wat maakt de leeftijd uit? Ik heb zelf nooit moeite gehad met Clint Eastwood in de actieprent In the Line of Fire (1993). Het doorbreekt een cliché dat film enkel voor jonge twintigers is. Wanneer kunnen we Predator 3 verwachten…hmm…binnen een jaartje of 4? Tegen die tijd is Sly waarschijnlijk al niet meer zo relevant voor het project.

Update 03/11/2006: Rocky-ster Sylvester Stallone zegt zijn acteercarrière vaarwel. De 60-jarige spierbundel zegt dat de vierde Rambo-film ‘The Serpent’s Eye’ zijn laatste film zal zijn. Dit meldt De Telegraaf.

‘Sly’ neemt afscheid in stijl. Behalve de rode hoofdband van Rambo veegt hij ook het stof van zijn bokshandschoenen. Stallone stapt nog eenmaal de ring in als de ‘Italian Stallion’ Rocky Balboa. Dit zesde deel uit de ‘Rocky’-serie – getiteld Rocky Balboa – gaat 25 januari in Nederland in première.

Stallone zegt Hollywood niet vaarwel. Hij gaat zich richten op het regisseren. Zijn eerdere uitstapjes in de regiewereld leverden kassakrakers op als ‘Rocky II, III en IV’. Ook voor ‘Rambo IV: In the Serpent’s Eye’ en ‘Rocky Balboa’ neemt Stallone plaats op de regiestoel.

***Related Posts***
10/10/2006: Rambo IV: The Serpent’s Eye plot
11/07/2006: Rocky Balboa a.k.a. Rocky 6 trailer
11/04/2006: Rambo IV plot
15/12/2005: De Rocky Balboa Blog
25/11/2005: Castingnieuws voor Rocky Balboa
27/08/2005: Mr. T in Rocky 6
29/05/2005: Stallone werkt aan Rambo 4 en Poe
27/10/2004: Rambo 4: Al-Quida Strikes Back…?

2 Comments

 1. Miiki

  eigenlijk geen slechte zaak. Ik bedoel dat Stallone nu niet echt een groot acteur was, maar hij wel een goed verhaal op papier kan zetten en eigenlijk ook wel talent heeft achter de camera.

  Trouwens, wat beter dan zijn carrière stop te zetten met de films die hem hebben groot gemaakt, zoals Rambo en Rocky. Welke films waren er beter geweest dan deze. Ik kijk in ieder geval uit naar het resultaat.

  Reply
 2. michiel

  predator 3 gaat uit komen en ook avp2.
  nice.
  very nice.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *