Lars Von Trier maakt Antichrist

Het ziet er naar uit dat Lars Von Trier zich nog eens zal wagen aan een horrorfilm. Volgens Cinematical zou hij volop bezig zijn met de ontwikkeling van Antichrist; een film die van de veronderstelling uitgaat dat de wereld niet is geschapen door God maar wel door Satan.

He didn’t give anything away in terms of the plot, but did mention an affinity for Asian films like The Ring (1998) and Dark water (2002). He also said that it would be in English, will feature three main characters, and is likely to begin shooting next summer if financing goes as planned.

Von Trier steekt niet onder stoelen of banken dat hij op zoek is naar een commercieel succesvolle film en deze film zou dat moeten worden. Vandaar ook dat de film gedraaid zal worden in het Engels. Toch blijft de vraag of Von Trier eigenlijk wel in staat is om een “commerciële film” te maken.

Als je al zijn film bekijk moet je gewoon concluderen dat Lars nog nooit een film heeft gemaakt met enig commercieel appeal (lees: voor het grote publiek). Zelfs zijn pre-Dogma films zijn dat niet. Hoe dan ook is hij vertrouwd met het horror-genre en weet de regisseur hoe hij ons de stuipen op het lijf kan jagen. Ik denk dan voornamelijk aan zijn serie van The Kingdom (1994). Dit wordt dus hoe dan ook een bijzonder filmproject.

Zijn laatste film, The Boss of it All (2006), die eerder werd omschreven als een nieuwe Dogma-film blijkt dat uiteindelijk niet te zijn. Wat het wel wordt is een film die volledig is gefilmd zonder cameraman. Alle shots zijn computer gestuurde bewegingen naar een camera op statief. Alle bewegingen liggen vast en er is geen ruimte voor spontane herkadreringen (wanneer de acteur iets teveel uit het frame zou stappen gaat de cameraman in de meeste gevallen zijn hoek iets ruimer maken of meepannen). Jawel, Lars Von Trier is een beetje van een rare kwiet, maar nooit geen saaie kwiet.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *