Uwe Boll maakt korte metten met filmcritici in de boksring

De gehate regisseur Uwe Boll heeft vier critici overwonnen in de boksring. Moe van alle kritiek op zijn superslechte gamesverfilmingen, stelde de regisseur afgelopen juni voor om vijf van zijn grootste haters uit te dagen tot een bokswedstrijd. De vier critici die de uitdaging aannamen moesten in Boll hun meerdere erkennen. Binnen twee rondes werden ze verslagen. Boll is bekend van unaniem gekraakte films als House of the Dead (2003), Alone in the Dark (2005) en Bloodrayne (2005), die gebaseerd zijn op populaire videogames.

Eerder deze maand had Boll al de Spaanse filmcriticus Carlos Palencia Jimenez-Arguello verslagen tijdens een wedstrijd in Spanje. De laatste vier wedstrijden werden afgelopen zaterdag gehouden in Toronto. Boll zei na het rampetampen:

“Ik denk dat ik mijn punt heb gemaakt. Sommige critici zouden beter voorbereid moeten zijn en bewust van de impact die ze hebben met hun reviews.”

Een van de critici, Jeff Sneider van de site Aint it Cool News, werd kotsend afgevoerd naar een ambulancewagen. Zijn verwondingen bleken naderhand mee te vallen. Twee documentairecrews waren aanwezig om de gevechten te filmen. Ze zullen hoogstwaarschijnlijk te zien zijn als special feature op de DVD van Postal (2007), een nieuwe film van Boll. Inderdaad, alweer een game-to-filmbewerking. Durf jij maar tegen hem te zeggen dat je het slecht vond!

Ik geef toe dat de Uwe Boll lef heeft en zeker een man van zijn woord is. Wat hij uiteindelijk heeft bewezen met deze stunt is me niet helemaal duidelijk. Misschien denkt hij dat hij ofwel respect kan afdwingen van kritische filmjournalisten of ze gewoon in het hospitaal te slaan. Dat Boll niet echt veel tegenstand heeft gekend is ook niet te verwonderen. De regisseur heeft een verleden als semi-prof bokser en heeft nog les had van een bokskampioen alvorens de wedstrijden te beginnen. Bekijk hieronder de beelden van de kamp. Jammer dat er tussen die journalisten geen tweede Mike Tyson zat. Dat had nog eens fun geweest. In ieder geval maakt Uwe Boll er korte metten mee, en voor een fractie van een seconde begin ik respect te hebben voor de man. Dit neemt niet weg dat hij best met zijn poten van verder game-adaptaties blijft.

***Related Posts***
13/04/2007: Schandalige Postal trailer
27/06/2006: In the Name of the King trailer
10/01/2006: Uwe Boll aast op Metal Gear Solid
26/10/2005: Uwe Boll ontmaskerd
01/07/2005: Uwe Boll niet te stoppen
31/01/2005: Bloodrayne
29/01/2005: Alone in the Dark

4 Comments

 1. Agnus

  ze hebben Uwe Boll uit zijn kooi gelaten!! Damn, die zwaait er niet naast. Die 4 critici moeten gewoon gek zijn om in de ring te stappen met een kerel die jarenlang is verweten is geweest voor het slechtste van het slechtste. Al die woede en al die frustratie opgestapeld, en die filmcritici dachten waarschijnlijk dat het allemaal voor te lachen was. LOOOOOOL!!! Nog een geluk dat er een referee was of Uwe sloeg ze morsdood! RESPECT !!

  Wel niet fair natuurlijk wat Uwe is zeker een gewichtsklasse of twee zwaarder en hij is semi-pro en die filmjournalisten hebben waarschijnlijk nog geen sportkaart van de fitnessclub. Maar toch: FUN TO WATCH !!

  Reply
 2. Sander

  altijd blij te zien dat fysieke agressie en dominantie kan compenseren voor gebrek aan talent

  Reply
 3. Ascardis

  Toch “iets” waar hij goed in is…enfin, beter dan iemand die niet bokst althans.
  Gelukkig dat zijn films niet moesten boksen, die konden door een blinde peuter KO worden geslagen.

  Reply
 4. dave

  ’t zou geen schoon zicht zijn. Maar goed, die journalisten hebben toch ook wel het lef om effectief de uitdaging aan te nemen en in de ring te stappen met iemand met heel veel opgekropte woede. Ook een beetje dom van hen dat ze dachten dat Uwe Boll zijn slagen zou inhouden omdat hij semi-pro zou zijn.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.