Rex Mundi verfilmd met Johnny Depp

Johnny Depp zou een optie hebben genomen op de verfilming van de grafische comic Rex Mundi (latijns voor ‘Koning van de Wereld’). Niet alleen is Johnny Depp van plan de producent te zijn met zijn productiehuis ‘Infinitum Nihil’, ook wil hij waarschijnlijk de hoofdrol spelen in de film.

Volgens een bericht in de LA Times heeft Depp scriptschrijver Jim Uhls (Fight Club) ingehuurd om de grafische roman tot een scenario te bewerken.

It’s a noir-ish Raiders of the Lost Ark, zegt Uhls. There are murders and a mystery, and the lead character discovers a massive conspiracy, biblical in its origin. Though it may sound an awful lot like a Da Vinci Code rip-off, Depp will surely sport less offensive hair than Tom Hanks, even if he decides to base this new character on John Lydon (Johnny Rotten – Sex Pistols).

De Rex Mundi serie van Arvid Nelson en Juan Ferreyra draait om de zoektocht naar de Heilige Graal en speelt zich af tijdens de jaren ’30, maar wel in een alternatieve geschiedenis. In de jaren ’30 wereld van Rex Mundi zijn magische kunsten echt, is de inquisitie nog steeds aan de gang en de protestante reformatie heeft nooit plaats gevonden. Onder deze omstandigheden zou Johnny Depp een patholoog spelen, die de dood van een priester onderzoekt. Als Depp het project helemaal rond weer te krijgen zullen de opnames eind volgend jaar gaan plaatsvinden.

Ik heb nog geen enkele van de Rex Mundi comics gelezen maar de beschrijving ervan spreekt me wel aan. Ik ben trouwens verzot op films die hun eigen alternatieve wereld schapen. Je hoeft daarom nog niet naar de toekomst te gaan of aan te komen met elven en trollen. De inquisitie die terugkomt met hun kerkers en foltertuigen in de jaren ’30, dat is iets wat ik gewoon wil zien. Ken iemand van jullie de boeken?

Ik moet toegeven dat ik dit wel leuk vind om on-line strips te lezen. Het geeft in ieder geval een beeld weer van hoe de film zou kunnen zijn. Maar zoals Johan zei is Rex Mundi eigenlijk niet zó speciaal. Hoe dan ook is het zeker de moeite op die eerste album even te bekijken.

***Related Posts***
02/06/2007: Johnny Depp vertolkt Litvinenko in regie van Michael Mann
13/06/2006: Peter Weir verlaat het Shantaram project
25/04/2006: INXS film met Johnny Depp
01/12/2005: Johnny Depp in Shantaram
07/07/2005: Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest met Johnny Depp
05/06/2005: Charlie and the Chocolate Factory met Johnny Depp
12/03/2005: Johnny Depp als Saddam’s wetenschapper
24/01/2005: Corpse Bride, met de stemmen van Johnny Depp, Helena Bonham Carter en Emily Watson

3 Comments

 1. MeltyMan

  kan zeker leuk worden… verhaal ziet er leuk uit… Depp speelt mee en ze kunnen wat verder gaan doordat ze in een alternatieve wereld meespelen 🙂

  Reply
 2. johan

  lang geleden ooit wel eens een paar issues gelezen. maar vond het niet echt iets bijzonders. niet slecht maar toch een beetje dertien in een dozijn.

  Reply
 3. johan

  zo af en toe zet image uitverkochte comics online zodat mensen de serie toch nog kunnen volgen. dit is dus een legale link waar je rex mundi #000 kunt lezen. overigens is rex mundi nu naar dark horse verhuisd.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *