Katie Holmes als Spice Girl Victoria Beckham?

Onze Katie Holmes heeft haar rolmodel gevonden in Victoria Beckham en zal haar vertolken in een opkomende David Beckham film. Ik dacht dat het eerst een flauwe grap was, maar Hollywood News komt met het volgende aandraven:

Katie Holmes is tipped to play celebrity pal Victoria Beckham in a new biopic of soccer superstar David Beckham. Holmes and her fiancé Tom Cruise are close friends with the British pair, but while movie bosses were keen to cast the Batman Begins star, Cruise will not be playing Beckham because of their “marked physical differences.” An insider says, “Tom has a brilliant grasp of what the public want to see and thought David’s story was wonderful.

“A football star emerges from humble origins, there’s drama within the matches and romance in his love affair with Victoria at the height of her pop-star fame. “At the time Tom was seeing quite a lot of David and Victoria. The quartet are very close friends and the Beckhams would only be happy about their story being used if Tom and Katie were involved.”

Picture by Maert Alas and Marcus Piggott for Giorgio Armani 2009 (CC BY-NC-SA 2.0 license)

I don’t know, maar dit lijkt mij tv-speelfilm materiaal. Het leven van een voetbalster en een zangeres gaat zeker wel een zeker publiek kunnen aanspreken, maar ik zie hier zelf niet echt een kaskraker in. Vooral niet in de situatie zoals een bevriend koppel elkaar gaan bekijken. Veel controversie en verborgen waarheden zullen er waarschijnlijk niet in zitten. En buiten de voetbal en de escapades zie ik niet wat er interessant is om verfilmd te worden. Misschien hun bekering tot Scientology onder invloed van Cruise…?

Aan de andere kant is de rol van Victoria op het lijf van Katie Holmes geschreven. Ze zal wel een paar kilo’s mogen afvallen op het randje van de anorexie, maar de hoge-priesters van de Scientology kerk zullen haar wel bijstaan met home-made yoghurt zoals in Rosemary’s Baby. Ze is in ieder geval al goed bezig. Hoe dan ook is dat misschien niet de juiste rol voor Katie, wil ze uiteindelijk een beetje erkenning krijgen. Het vertolken van een “Britse verwaande slet” (althans voor de gehele Britse bevolking) is misschien niet meteen de meest ideale rol. Katie is trouwens al een tijdje niet meer aan het acteren en “JA”, de kunst van het acteren heeft oefening nodig. Vraag dat maar aan Julia Roberts.

Victoria en David laten me eigenlijk onberoerd. Maar waar ik eigenlijk wel interesse in zou hebben, is de Cruise/Holmes affaire. Dat zou interessant filmmateriaal opleveren, vooral met de Scientology kerk die alles organiseert. Dat zou wel eens kunnen vonken geven op het witte doek. Uiteraard zie ik niet in dat daarvoor OOIT een toestemming zou komen.

***Related Post***
21/07/2007: Victoria Beckham show slecht onthaald
26/01/2007: Katie Holmes geen tijd voor Batman Begins
06/01/2007: Katie Holmes heeft geen tijd voor Factory Girl

3 Comments

 1. Agnus

  laat maar komen. Wanneer gaan ze eens een film maken over Scientology. Zou denk ik ook wel interessant zijn.

  Reply
 2. Horst

  Al doet Katie mee in nen tv-speelfilm over een terminaal ziek kindje dat op het einde van de film sterft, dan nog zou ik kijken. Ik ben een fan, maar dit is inderdaad misschien niet de beste filmkeuze. Ze zou zich beter toeleggen op dingen als Pieces of April, Wonderboys en The Ice Storm, daarin komt ze het beste tot haar recht.

  Reply
 3. |sm|

  mag ze nog acteren van haren vent?

  nuja, ik lig niet wakker van een beckham film, noch van’t feit katie er al dan niet in meedoet…

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *