21 Grams, Blow & Slither in promotie

Ik krijg af en toe mailtjes binnen van mensen die opzoek zijn naar goede DVD’s voor weinig geld. Ik stuur ze meestal naar Free Record Shop, hoewel je soms koopjes kan doen in de Fnac of in een tweedehands-zaak (de Aspachlaan voor de mensen van Brussel). Gezien een DVD digitaal is ga je geen verschil van kwaliteit merken tussen een nieuwe DVD en een tweedehands, tenzij je natuurlijk een exemplaar met krassen hebt gekocht.

Ik heb onlangs nog de occasie DVD gekocht van Collateral (2004) voor 8 euro, met audio-commentaar van Michael Mann. In de winkel staat de DVD geprijsd tussen 13 en 22 euro. Dit om maar te zeggen dat je best eens uitkijkt in verschillende winkels alvorens je een DVD koopt. De prijzen kunnen wel eens verschillen van winkel tot winkel. Opgepast met imports, want deze kosten vaak 2 à 3 de prijs die je betaald voor een gewone dvd. Maar soms is de drang te groot om nog een aantal maanden te moeten wachten.

6,99euro 6,99euro 19,99euro

Drie DVD’s die de moeite zijn om aan te schaffen zijn: 21 Grams (2003) (Imdb) van Alejandro González Iñárritu. Een vreemd ongeluk brengt een ernstig zieke wiskundige, Paul (Sean Penn), de rouwende moeder Cristina (Naomi Watts) en een herboren ex-gevangene Jack (Benicio Del Toro) samen in een verhaal dat hun emotioneel en fysiek beladen levens toont. Hoewel ze elkaar niet kennen, wordt het trio onherroepelijk verstrengeld in een mix van liefde, verlossing en obsessie… De film staat in promotie voor 6,99 euro.

In Blow (2001) (Imdb) volgen we het verhaal van George Jung (Johnny Depp), een zoon van een familie die maar met moeite de touwtjes aan elkaar kan knopen. George neemt zich voor om nooit hetzelfde lot te zullen treffen. Hij verhuist naar Californië, waar hij zijn eigen drugshandel begint. Hij verkrijgt hiermee succes, maar komt wel in de bak terecht. In de gevangenis ontmoet hij een celgenoot die hem introduceert met de cocaïnemarkt. Als hij vrijkomt wordt hij al snel de grootste speler in de handel in cocaïne… Deze blow kan je kopen voor slechts 6,99 euro.

Een derde film die jullie niet over het hoofd mogen zien is de steelcase dubbele DVD van de horror/gore film Slither (2006) (Imdb) boordenvol extra’s voor slechts 19,9 euro. Ok, die laatste kost wat meer maar is echt wel de moeite, tenminste voor de fans van het genre. Het verhaal draait rond een vreemde plaag die een kleine stad besmet. Een lokale bewoner verandert hierdoor in een moordende machine. Zijn vrouw werkt met een oude vlam samen om de situatie te bestrijden.

11 Comments

 1. Jim

  Bij Mediamarkt Gent: € 6.99 (single disc)

  Reply
 2. Mike

  Die steelcases… lijkt wel mooi voor sommige maar bijna elke dvd krijgt ze laatste tijd, en de extra’s lijken veelbelovend en dan is het niets, ook verkeerde beeldformaten enzo.. Weet niet of dit bij slither is maar zou me niet verwonderen.
  Maarjah, zeker uitkijken om die 3 toppers in mijn collectie te voegen.
  Wel blij met de cover van Slither, veel films hebben een prachtige bioscoop poster en lelijke dvd cover. Hoera =D

  Reply
 3. dave

  @Mike: ik ga de steelcase van Slither binnenkort ontvangen. Ik weet het je te vertellen.
  @Raf: Ik heb mijn dvd een maand of twee geleden gekocht dus als het de DVD is met audiocommentaar, dan moet je die zeker kopen. In de Free Record Shop staat ’em nog aan 12,99.

  Reply
 4. karen

  Ik ga meestal ook naar de FRS maar die is vrij duur ten opzichte van andere ketens, bij extrazone is er nu een actie 2 kopen 1 gratis met een hele hoop nieuwe films zoals inside man, walk the line, hostel, north country ed
  Als je kan, moet je eens in de Mediamarkt binnenspringen, daar kan je pas écht koopjes doen. Ik wacht tot ik nog eens in Brussel of Antwerpen raak om die steelcase van Slither aan te schaffen.
  BTW, 21 Grams is een superfilm en dat voor maar 6,99€, ik heb de mijne nog bijna 20€ betaald…

  Reply
 5. Horst

  Kijken en vergelijken is de boodschap. Tegenwoordig vind ik wel meer mijn gading in de fnac dan in de FRS. En ik vind dat de prijzen er tegenwoordig ook beter meevallen. Mediamarkt is waarschijnlijk wel het goedkoopste. Gisteren heb ik de originele All Quiet on the Western Front nog gekocht voor 6,99 euro in de FRS.

  Reply
 6. Prutswerk

  Gekken, betalen voor DVD’s terwijl het gratis te downloaden is, waar gaat het toch heen met deze wereld?

  Reply
 7. agnus

  is een weggeefprijs. Zeker voor 21 Grams.

  @prutswerk: De kwaliteit van een DivX is niets vergeleken met de audio- en beeldkwaliteit van een DVD. En uiteraard is er ook het gemak om deze overal te kunnen bekijken – zonder je pc te moeten opstarten. Trouwens heb je ook een hoop bonussen die je niet hebt bij het downloaden. Komt daar nog eens bij dat de films die men download quasi nooit in het correcte filmformaat zijn en ik zwijg nog over download-tijden, de upload/download limiet van providers, corupte-divx files, … Als ik download, en dat doe ik steeds minder, dan zijn het films die ik eigenlijk niet echt de moeite vond om te gaan zien in de bios.

  Reply
 8. dave

  kwaliteit is goed op de monitor, maar als je via een gewoon tv-toestel moet passeren is het toch om te huilen. Maar ik ga nog altijd liever naar de bioscoop. Voor sommige moet ik dan werkelijk stapelgek zijn. 😀

  Reply
 9. karen

  ik ben ook totaal kierewiet want ik heb bijna 500 dvd’s en series en ben trots op mijn collectie (ja, er zit ook wel brol in van 1€ per dvd uit de carrefour), call me crazy maar een origineel doosje en hoesje doet mij veel meer dan een cd-rom/ dvd met een gedownloade film waarvan de kwaliteit zeer bedenkelijk is. het zij zo

  Reply
 10. De Stief

  Media markt is in principe het goedkoopst en als hij (de gewenste dvd)bij een winkel in de buurt goedkoper staat,passen ze meestal de prijs onmiddelijk aan (niet altijd hoor)

  Reply
 11. ghostrider

  veel goedkoper dan in frs of fnac ge moet alleen geduld hebben die verkopen films tegen 10 euro of 8 euro het stuk

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *