Scarlett Johansson getipt voor de rol van Natascha Kampusch

Bij een ramp of een sterfgeval van een belangrijk figuur, heb je vaak in de eerste paar weken van de gebeurtenis een bericht van een filmproject die zich klaar maakt om het drama te verfilmen. Kort op de bal spelen is een tactiek die eigenlijk in de wereld van de cinema niet bestaat, want een film kost tijd om te maken: de financiering moet rond zijn, het scenario moet een aantal versies doorstaan, er moet een casting gebeuren, locaties gezocht, een ploeg samengesteld,…

Je hebt nog niets gedraaid en zit al 6 maanden ver. Alvorens de film uiteindelijk in de zalen loopt ben je gemakkelijk één jaar verder. Dus echt kort op de bal is dat niet. TV-crews daarentegen kunnen veel sneller werken, maar dan is de kwaliteit ook vaak teleurstellend.

Hoe dan ook, volgens Dark Horizons wordt Scarlett Johansson (pic) getipt als de actrice om Natascha Kampusch te vertolken. Acht jaar lang zat de Oostenrijkse Natascha Kampusch opgesloten in een kelder die haar ontvoerder voor haar had gemaakt. Waarschijnlijk kent iedereen de beelden want slechts enkele weken geleden beheerste de zaak het nieuws. Sinds haar ontsnapping en de zelfmoord van haar ontvoerder Wolfgang Priklopil heeft Kampusch al een deal met een uitgeverij gemaakt om haar ongelooflijke verhaal in boekvorm uit te brengen.

Meerdere Amerikaanse filmstudios zijn inmiddels ook al druk bezig de filmrechten van haar verhaal te bemachtigen. Volgens de Daily Mail hebben producenten van de biopic ook al een hoofdrolspeelster op het oog: Scarlett Johansson. Niet alleen omdat Johansson hot is, maar ook omdat ze dezelfde kleur haar en ogen als Kampusch heeft, hoewel met een kleurspoeling en een paar contactlenzen dat haar- en oogkleur probleem natuurlijk gemakkelijk van de baan is. Maar ja, als de producenten maar een belangrijke naam kunnen voorleggen – los van het feit of de acteur/actrice in kwestie reeds werd aangesproken voor de rol.

Gaat dit een goede film opleveren. Wel, dat hangt voor een stuk af wie het scenario zal schrijven en wie het uiteindelijk zal regisseren. Het verhaal heeft zeker drama genoeg voor een knappe film. Toch vind ik het raar dat het ene meisje na zo’n voorval jarenlang in trauma leeft en in de anonimiteit blijft, en een ander meisje na een paar weken haar interview verkoopt aan de hoogte bieder, de rechten voor een boek en binnenkort een filmdeal zal negotiëren. De vraag is trouwens ook hoe je aan het publiek zal duidelijk maken dat ze niet eerder kon ontsnappen als je weet dat ze drie dagen met haar ontvoerder op ski-vakantie is geweest. Het kan zeker een heel controversiële prent worden.

Wat betreft Scarlett Johansson, het zou me verbazen dat die ooit zou toehappen. Scarlett (20) ziet er ten eerste al uit als een volwassen vrouw, lijkt mij dergelijk materiaal iets te ordinair voor haar en spelen de gebeurtenissen zich af over een periode van 8 jaar, vertrekkende van een meisje van 10 jaar tot een jonge dame van 18. Scarlett kan je misschien nog aankleden voor een meisje van 18, maar vergeet het om haar jonger dan 18 te krijgen…

2 Comments

 1. stefanie

  gaan ze dat ook al verfilmen?

  Reply
 2. |sm|

  zo snel is echt wel gek!

  ik hoop dat scarlett niet toehapt. ik ben fan van het eerste uur van haar en ze maakt vrij goeie filmkeuzes en zoals dave zegt, ineens 10 jaar moeten zijn is om problemen vragen! :-))

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *