Joel Schumacher maakt nazi-vampierenfilm

Joel Schumacher is een van die regisseurs waarmee ik ben opgegeroeid. Films als The Lost Boys (1987) en Flatliners (1990) behoren tot mijn favoriete filmpjes. Maar Schumacher was ook in staat van het slechtste met zijn twee Batman-sequels (Batman & Robin, Batman Forever).

Hoe dan ook, het schijnt dat Schumacher terug naar zijn roots keert met de nieuwe vampierenfilm, Town Creek (2007). Het is Cinemablend die met het nieuws voor de dag komt:

Joel Schumacher is done with froofy musicals (Phantom of the Opera) and will return to the sort of filmmaking he’s good at. You know, stuff like bad vampire horror movies.

The Hollywood Reporter says the Batman & Robin director has signed up to helm Town Creek, a vampy Gold Circle horror movie. If vampires aren’t enough to get you interested, they’re also throwing in Nazis. It’s the story of a West Virginia man who helps his brother wipe out a family that once protected a Nazi vampire. See, genocide alone isn’t bad enough, to be really really evil you’ve also got to be a blood sucker. Gold Circle is the genre brand responsible for movies like Slither (2006) and the upcoming White Noise sequel, White Noise 2: The Light (2007).

In other words, this is right up their alley. It’s written by Dave Kajganich, who seems to be the new it boy when it comes to horror sci-fi pitching. His first screenplay, The Visiting (2007), hits theaters later this year and stars Nicole Kidman. He’s also working on another horror/thriller called Monkey’s Paw (2008) for 2008.

Alsof nazi zijn nog niet erg genoeg is, moeten ze ook nog eens bloed zuigen. GREAT ! Ik kijk er naar uit. Een horrorfilm met nazi’s is altijd wel dikke fun. Het bijvoegsel ‘nazi’ maakt alles automatisch slecht: denk maar aan een nazi-boterboempje of zelfs nazi-ijsceam. Een nazi-vampier is gewoon de max! De premisse is zo overdreven dat de film nu al veelbelovend is. De schrijver heeft ook met zijn eerste script Nicole Kidman kunnen bekoren dus dat betekent ook al iets. Ik hoop dat ze een grote voorraad van bloed zullen inslaan want ik wil het zien gutsen als nooit tevoren. Het valt in ieder geval af te wachten of de nazi’s ook homofiele trekjes zullen hebben en tepels op hun outfit…laten we hopen van niet.

***Related Post***
15/08/2007: The Lost Boys 2 The Tribe

3 Comments

 1. Miiki

  Schumacher is een hit or miss regisseur. Je weet nooit precies wat je kan verwachten, ook al heb je een coole premisse als bloedzuigende SS’ers. Waint and see, maar ben wel benieuwd …

  Reply
 2. dave

  heeft ook een kick-ass vampierenfilm gemaakt met de toepasselijke titel “Vampires”. Staat op mijn top 10 lijstje van de beste vamierenfilms. Moisschien moet ik dat lijstje maar eens op de blog zetten…

  Reply
 3. sabine

  hopelijk kan ik deze film bekijken

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *