Nieuwe 9/11 film voor Oliver Stone

Voor de mensen die World Trade Center (2006) nog niet hebben gezien, doe de moeite niet want de film stelt eigenlijk niet zoveel voor. Heel veel patriottisme en weinig Oliver Stone.

Maar de regisseur gaat zich herpakken en wil opnieuw een 11 september film maken, maar deze keer over het complot rondom de gebeurtenissen. YES !!! Dat is wat ik wil zien. Een echte controversiële Oliver Stone film. Dit stond er te lezen in Dark Horizons:

“Het is een fantastisch verhaal voor een film: een samenzwering van een groep mensen binnen de Amerikaanse regering die een dubbele agenda hebben en die 11 september gebruiken om die agenda te verwezenlijken”

De Amerikaanse president George Bush misbruikt volgens Stone zijn strijd tegen het terrorisme om zijn macht in de Verenigde Staten te versterken. “Het lijkt George Orwell wel”, zegt Stone in een verwijzing naar de klassieke roman ‘1984’, die gaat over een toekomstige dictatuur.

Filmdeskundigen waren verbaasd over de patriottische toon van Stones nieuwe film World Trade Center, over twee politieagenten die tijdens het redden van mensenlevens terechtkomen in de puinhopen van de neerstortende torens van het WTC. Stone is vooral bekend door zijn kritische films. Zijn productie JFK (1991) schilderde een moordcomplot van geheim agenten, de maffia en de wapenindustrie tegen de Amerikaanse president John F. Kennedy.

***Related Posts***
13/07/2006: United 93 review ****
18/05/2006: World Trade Center trailer
17/05/2006: Fahrenheit 9/11 ½
27/03/2006: Charlie Sheen twijfelt aan 9/11
09/03/2006: Documentaire: 9/11 een leugen ?
13/02/2006: World Trade Center poster
07/01/2006: Flight 93, nog een 9/11 film
21/09/2005: Oliver Stone krijgt geen carte blanche voor 9/11
08/07/2005: Oliver Stone maakt 9/11 film
24/11/2004: Controversiële Alexander film

5 Comments

 1. Miiki

  Het is moeilijk om het te geloven, maar aan de andere kant zijn er heel wat dingen die heel vreemd zijn. Ik kijk er in ieder geval naar uit, los of het nu de waarheid is of niet. Dat zullen we denk ik nooit achterhalen.

  Reply
 2. >p>Shifty

  vorige zondag op ned3, zembla, lieten ze demolition expert aan woord, die bij ’t zien van de footage concludeerde dat de 3de WTC toren, die kleinere die ook ingestort was, volgens hem wel een typisch voorbeeld was van controlled demolion. ->Instorting van onder begonnen.

  Reply
 3. Agnus

  Lijkt me sterk, maar als je alles wil omspitten van informatie zou je alles kunnen zien als een soort complot. Het feit is, waar zijn de onomstotelijke bewijzen?

  Reply
 4. dave

  Volgens mij is het niet aan documentaire makers om bewijzen te formuleren, maar wel om vragen op te roepen. Het is aan de overheid om met antwoorden voor de dag te komen op die verschillende vragen:

  – Waarom mogen we de veiligheidsbeelden niet zien van de “vliegtuigcrash” nabij het Pentagon en waar zijn de vliegtuigresten?
  – Waarom zakten de Twin Towers? Volgens experten is zoiets eigenlijk niet mogelijk en waarom hebben verschillende mensen secundaire explosies gehoord in het gebouw?
  – Hoe komt met dat men dat 3 van de 4 staalharde blackboxen niet werd teruggevonden, maar dat men wel een pasport terugvond van één van de terroristen … gemaakt uit papier?
  – Waarom konden mensen toen bellen met hun gsm vanuit een vliegtuig zonder problemen, terwijl pas een jaar later speciale systemen werden ingebouwd voor gsm’s?
  – Wat met al die vreemde transacties met vliegtuig-aandelen een paar dagen voor de aanslagen.

  Reply
 5. dave

  Ik had deze foto gevonden op het internet over ’the single plane theory’. Best grappig en slaat natuurlijk op de ’the single bullet theory’.
  :))
  (zie link)

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *