Pirates of the Caribbean breekt de 1 miljard dollar grens

Het ziet er naar uit dat Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest (2006) de 1 miljard dollar grens zal overschrijden met zijn bioscooprelease wereldwijd. Wie had dit ooit kunnen denken dat een piratenfilm zoveel geld kon plunderen?

De film was fantastisch goed gemaakte, maar vertoonde heel wat zwaktes, voornamelijk op vlak van een verhaal. De mensen van Cinescape brengen het volgende:

PIRATES OF THE CARIBBEAN: DEAD MAN’S CHEST will, barring an alien invasion, cross the $1 billion mark in worldwide box office receipts.

PIRATES will join TITANTIC and LOTR: RETURN OF THE KING as the only films to ever cross the mark.

The film has banked $414 million domestically while the rest of it’s haul comes from the overseas market where it has been an exceptional success.

Titanic (1997) is een film over een van de grootste tragedies op zee en Lord of the Rings: Return of the King (2003) is het derde deel van een van de beste trilogies ooit gemaakt, gebaseerd op de bestseller van Tolkien. Maar een matige sequel over een piraat die een schuld moet vereffenen bij Davy Jones is gewoon krankzinnig. Hoe dan ook, de box-office blijft – voor een groot stuk – een onvoorspelbaar beest. Maar het bewijs is zonet geleverd dat ook zwakke verhalen met een mooie verpakking goed verkopen. Hopelijk gaan er nu niet teveel lampjes gaan branden bij de Hollywood studio’s om nog meer pulp uit te brengen met mooie verpakking.

Maar wat je ook moge zeggen, de Pirates sequel was de ideale film, op het juiste moment, gezegend met een geweldige cast met Johnny Depp aan het roer. Het was tevens een echte zomerblockbuster bestemd voor een groot publiek met een geslaagde mix van humor, passie, schrikwekkende scenes en afgeroomd met uitzinnige CGI en gigantische escapistische decors die spreken tot de verbeelding. De film was geproduceerd door Jerry Bruckheimer die één van de beste producers is die de filmwereld heeft voortgebracht en genoot van een overweldigende marketing-campagne.

Kijk ik uit naar Pirates of the Caribbean: At Worlds End (2007)? Niet echt, maar ik weet van mezelf dat ik hem dat zal zien in de bioscoop. Het heeft er in ieder geval alle schijn van dat Pirates 3 wel eens ALLE box-office records zal verbreken.

***Related Posts***
07/10/2008: Depp krijgt $75M voor Pirates of the Caribbean 4
18/06/2007: Chinese censuur knipt Chow Yun-Fat uit At World’s End
12/11/2006: Keira Knightley stopt na Pirates of the Caribbean At Worlds End
10/07/2006: Pirates of the Caribbean berooft Superman Returns zijn 1e plaats
07/07/2005: Keith Richards in de Pirates of the Caribbean sequel ?

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *