Een Lois Lane spin-off met Kate Bosworth ?

Ondertussen weten we nog niet of er een Superman sequel zal komen. Superman Returns miste wat overtuigingskracht aan de box-office en de studio wil wachten tot alle cijfers van de DVD-verkoop binnen zijn? Wat misschien wel een kans maakt is een Superman spin-off. Blijkbaar zouden er geruchten zijn van een Lois Lane film. Het is Cinema Blend die met het nieuws voor de dag komt.
Kate Bosworth in Superman Returns © 2006 Warner Bros.

Lois Lane Kate Bosworth

Whether or not Superman Returns will get a sequel is still in doubt, but the movie may get a spin-off. Weird I know, but our friends over at Moviehole are running a story they say they picked up from Sky News in which they claim a Lois Lane movie is in the works.

Ik heb het interview van Kate Bosworth niet gevonden op Sky News, dus lijkt dit een beetje op een gerucht van een vriend die het heeft gehoord van de buurman die tijdens zijn lunch met de vriendin van zijn neef heeft opgepikt dat er … neem dit nieuws dus met een paar korreltjes zout. Hoe dan ook, het personage van Lois Lane heeft indruk gemaakt in de Superman film en gezien ook Lois Lane haar eigen comic-book versie heeft is het niet helemaal uitgesloten dat er ooit een Lois Lane film zou komen. Geen “superheldin” maar wel de verhalen van een gedreven en grappige journaliste, die ook nog eens Superman kent.

Of Superman zelf iets met de film te maken zal hebben is nog niet zeker. Het zou goed kunnen dat de film echt focust op haar. Een vrouwelijke reporter die alles op het spel zet om een nieuws-item te doorbreken – een soort The China Syndrome (1979) met Lois Lane als nieuwsanker. Maar waarom Lois Lane? Misschien verkoopt dit beter dan gewoon een onbekend personage…

Ik vond Kate Bosworth, in tegenstelling tot heel wat andere meningen, zeker geen slechte Lois Lane. Ze was veel mooier dan de originele actrice en bracht ook een nieuwe en interessante vertolking van het personage. Toch ben ik niet echt overtuigd dat dit concept zou werken, voor de simpele redenen dat Lois Lane niet echt een heldin is en dat de comics met haar waarschijnlijk nooit verkocht zouden worden zonder de aanwezigheid van Superman.

Het zou ook kunnen dat dit een marketing zet is om de geruchten over Kate Bosworth als Lois Lane de kop in te drukken. Je hebt dit vaak wanneer er kritiek is op een acteur, dat de studio uitpakt met het nieuws van een tweede film met dezelfde acteur alvorens de eerste al uit is (cf. Daniel Craig met Bond 22 (2008) of de geruchten dat Katie Holmes niet alleen in de Batman sequel (2008) zal verschijnen maar ook nog eens een grotere rol zal vertolken). Een beetje om de fans ongelijk te geven en dat zij het wel beter weten.

Maar de vraag blijft, zouden jullie meer interesse hebben in een film met een vrouwelijke reporter genaamd Lois Lane, of gewoon het verhaal van een reporter die niet meteen banden heeft met Superman? Wolverine is een perfecte spin-off omdat hij als held een film kan dragen. Lois Lane kan dat volgens mij niet, maar laat de studio maar een poging ondernemen om hun gelijk te halen. Het is per slot van rekening hun geld dat ze maar kunnen verliezen.

1 Comment

  1. Miiki

    meest dwaze spin-off ooit. Lois Lane bestaat gewoon niet zonder superman. Wat is er trouwens zo speciaal aan Lois Lane. Mischien leuk voor een tv-serie, maar toch geen film.
    Wat misschien wel leuk zou zijn, is dat ze zou samenspammen met Gotham City Rachel Dawes (Katie Holmes). Gooi in de film nog een tiental kinderen in volwassen rollen en concentreer op de romance die ze hebben voor elkaar. Instant Classic!

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *