The Departed, TCM: The Beginning & The Illusionist poster

Hier zijn een aantal nieuwe posters van films die reeds werden besproken op deze filmblog. Te beginnen met vier nieuwe exemplaren van The Departed (2006) in decompositie stijl. De keuze van het lettertype zorgt er bijna voor dat de titel onleesbaar wordt en dat we naar puzzelstukjes staren van gezichten. Een interessante aanpak gezien The Departed – gebaseerd op de geniale film Infernal Affaires (2002) – op de eerste plaats een karakterfilm is. Het zijn personages met verschillende motieven en agenda’s die net zoals puzzelstukjes na verloop van tijd een beeld vormen van wie deze figuren eigenlijk zijn. De foto’s zijn ook grauw en korrelig, alsof het foto’s zijn die werden uitvergroot of gekopieerd van een krant. Dit maakt de personages des te intrigerender en helpt de grimmige misdaadsfeer van de film ondersteunen.


The DepartedThe Departed: Jack NicholsonThe Departed: Leonardo DiCaprioThe Departed: Matt Damon

© 2006 Warner Bros.

Dit is trouwens de eerste keer dat Martin Scorsese werkt met Jack Nicholson. Het had wat overtuigingswerk nodig van Scorsese en DiCaprio om Nicholson aan boord te krijgen. Jack ging in op het voorstel om de villain Frank Costello te spelen en hiermee te breken met zijn imago van de laatste jaren als comedy-acteur. De departed-trailer belooft in ieder geval een interessante remake op te leveren. Op 8 november 2006 bij ons in de zalen.


The DepartedThe Departed: Jack NicholsonThe Departed: Leonardo DiCaprioThe Departed: Matt Damon

© 2006 Warner Bros.

Een andere nieuwe poster is die van The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning (2006), de prequel op TCM net zoals we ons binnenkort ook mogen verwachten aan de Hannibal Lecter prequel Behind the Mask (2007). Toen ik voor het eerst deze TCM-trailer zag had ik er een goed gevoel bij en verwacht ik ook iets meer horror dan die vorige TCM remake (2003). De nieuwe affiches zijn ook iets grimmiger en twisted. Op deze zien we Leatherface zijn kettingzaag koesteren, met evenveel liefde als een muzikant voor zijn viool. Het is op zich een teder beeld, maar het onscherpe gezicht verraad een gekwelde geest. De film komt bij ons uit op 1 november 2006.

Last but not Least de nieuwe poster van The Illusionist (2006) met Edward Norton in de hoofdrol. De poster heeft iets weg van de affiches die begin 1900 werden gebruikt door allerhande illusionisten zoals Houdini. We zien letters, en die letters vormen een lichaam. Relevant voor een illusionist en heel sober, maar verder niets bijzonders op aan te merken, was het niet dat The Illusionist zijn titel verkapt in stukken net zoals de posters van The Departed en een gelijkaardige Serifa-typo gebruiken. De trailer van deze film heeft dan weer veel mee van The Prestige (2006). Twee films die hetzelfde terrein bewandelen. Hoe dan ook ligt mijn interesse eigenlijk meer in The Illusionist. De personages lijken mij iets authentieker te zijn en de sfeer iets beklemender. De film komt bij ons uit eind 2006.

4 Comments

 1. Jabba

  Hey Dave,

  ‘k heb net een e-mailtje teruggekregen van Ka2. 24 begint pas in de wintermaanden. Jij hebt dag 5 al gezien. Vertel me eens hoe, want dit duurt me veel te lang!!!

  Reply
 2. dave

  een paar kick ass scenes en over het algemeen zijn er geen dode momenten, wel veel dooien. Ook veel bekenden verdwijnen. Maar ik kijk uit naar dag 6 omdat dag 5 toch voor een stuk routine begint te worden. Op het einde van dag 5 smijten ze alles over een nieuwe boeg en dat kan heel interessant zijn. Voila, mijn uitles is enigmatisch genoeg zonder te spoilen?

  😉

  Reply
 3. Jabba

  Nee, ik wil eigenlijk weten hoe jij Dag 5 hebt gezien en of ik dat ook kan.

  Reply
 4. dave

  je kan deze afhalen via bittorrent, maar ik mag er eigenlijk geen reclame pver maken want is en blijft een illegale bezigheid. Straks komen er weer een paar van die ettertjes zagen dat ik een of ander regeltje heb overtreden. Maar zoek bittorrent anders eens op op Wikipedia. Moet wel zeggen, dat duurt ook wel een poos hoor, 24 uitzendingen van 40 minuten doe je niet op 1 dag 😉

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *