Jackass: Number Two

Krankzinnig, belachelijk, verwerpelijk, dom, ranzig, smaakloos en kinderachtig. Misschien wel omwille van die redenen dat er zo gelachen moet worden met Johnny Knoxville en zijn gestoorde Jackass-vrienden. En er is dus een nieuwe verzameling stunts samengevat in Jackass: Number Two (2006).

Ook al werd er in zowel de serie “Jackass” (2000-2002) als de eerste filmversie, Jackass: The Movie (2002), het veelal jeugdige publiek gewaarschuwd dat alle stunts uitgevoerd worden door getrainde professionals en/of complete idioten, heeft dat er toch toe geleid dat heel wat debielen zo nodig de stunts gingen herhalen met heel wat ongelukken tot gevolg. Het creëerde een fikse controverse, waarbij MTV haar steun aan de serie verminderde en waarna presentator Knoxville besloot om op te stappen. Maar dit belette niet dat de film succes boekte. De eerste film kostte zowat 5 miljoen dollar om te maken en bracht in de States een slordige 65 miljoen dollar op.

De eerste film was ook voornamelijk gefilmd in Japan, enerzijds om de vele jongere fans te vermijden die overal zouden opduiken, maar tevens omdat het toevallige publiek zijn toestemming niet moet geven om hun beeltenis te gebruiken, gezien de wetgeving ginder iets soepeler is. Dit spaart heel wat blur-werk in postproductie, maar maakt de film ook grappiger gezien we de reacties op de gezichten kunnen lezen.

In het tweede deel duiken naast Knoxville ook de volgende gekken op: Bam Margera, Steve-O,Chris Pontius en Preston Lacy. De film komt op 5 oktober bij ons in de zalen maar jullie kunnen al een voorsmaakje hebben van dit bederfelijke goedje via de volgende trailer.

1 Comment

  1. johan

    ‘number two’ haha. dat zegt al genoeg over de inhoud. ben benieuwd!

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *