Zwartboek van Paul Verhoeven nu al een succes

De oorlogsthriller Zwartboek (2006) van regisseur Paul Verhoeven is nu al een succes en de film is nog niet in première geweest. Vandaag heeft het productieteam, Fu Works, bekend gemaakt dat Zwartboek reeds aan vijftig landen is verkocht, en zou nu al de meest succesvolle film zijn van Nederland. Laten we hopen dat de bezoekers het niet laten afweten, net zoals bij Snakes on a Plane (zie link).

Waar de film geen succes boekte was in Noord-Amerika, Zuid-Afrika en Australië. De producent heeft echter goede hoop dat de film op het Festival van Venetië ook aan landen in die gebieden wordt verkocht. De veelbesproken productie beleeft daar op 1 september zijn wereldpremière.

Zwartboek is de eerste film van Paul Verhoeven sinds de box-office flop Hollow Man (2000). Het is bovendien de eerste Nederlandstalige film die hij maakte in meer dan twintig jaar tijd. Het verhaal vertelt over een joodse onderduikster die eind 1944 als dubbelspion bij de Duitsers infiltreert. De hoofdrollen worden gespeeld door Carice van Houten, Sebastian Koch, Thom Hoffman en Halina Reijn.

De trailer ziet er in ieder geval veelbelovend uit, en opnieuw herken je duidelijk de stempel van Verhoeven. Afwachten tot september wat het zal worden en of de film in Nederland zijn 1 miljoen bezoekers haalt.© A-Film Home Entertainment

***Related Post***
14/10/2006: Faillissement voor Zwartboek

***Paul Verhoeven franchise***
30/05/2006: Hollow Man II
22/01/2006: Basic Instinct 2
19/11/2005: RoboCop remake
03/07/2005: Showgirls 2

7 Comments

 1. lord cms

  met een half oog naar showgirls van hem zitten kijken, cinematogriafsch mss soms niet slecht, de verpakking was mooi maar de inhoud niet echt dat…
  ‘total recaal” daarentegen is toch wel echt goed voro die tijd, except het hollywoodiaanse einde

  Reply
 2. Borriquito

  toch prachtig dat een nederlandstalige film zo’n succes heeft
  proficiat Dave met je vermelding op de startpagina van de blogs hé
  groetjes en nog een prettige dag verder

  Reply
 3. Sander

  Paul Verhoeven is een genie, no doubt about it.

  En ik ben heel blij dat ze er eens een nederlandstalige film met klasse tussensteken.

  Reply
 4. Talleke

  leuk!!!! je staat op de startpagina!!!!! Proficiat!!!!

  Reply
 5. Talleke

  het duurde toch een poosje voor ik de link kon leggen tussen dienen Dave die ik op het forum tegenkwam en deze blog ( soms ist wel handig als je je linkje erbij zet ;-))))
  En bovendien ben ik geen filmfanaat…

  Reply
 6. matthys

  Het is een beetje een te lange trailer. Maar de beelden zien er wel goed uit, zeker voor Nederlandse maatstaven. Het acteerwerk en verhaal lijken me ook wel ok voor zover ik uit de trailer kan opmaken. Wordt vast geen slechte film.

  Reply
 7. Sander

  Ik heb zijn andere films nog eens bestudeerd, en ik ga alvast veel brutaal geweld, nudity en vrouwenmishandeling voorspellen.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *