De slangen bijten niet

Ondertussen zal iedereen al wel gehoord hebben van de film met de belachelijke titel Snakes on a Plane (2006) van David R. Ellis, een film over een vliegtuig vol met…eu …slangen – of nog aviophobia meets ophidophobia (vliegangst meets slangenangst). De makers hadden 35 miljoen dollar nodig om de film te produceren en staken nog eens 15 miljoen dollar in de marketing. Dat bracht het totale prijskaartje op 50 miljoen dollar, en dit voor een B-film.

De film ging niet onopgemerkt voorbij. Verschillende affiches en trailers kwamen op ons af en hoofdacteur Samuel L. Jackson ging op diverse talkshows zijn zegje doen over de film. Iedereen dacht, en dat is inbegrepen mezelf, dacht dat deze film zomaar eventjes 30 à 40 miljoen dollar zou hallen tijdens het eerste weekend. Wel, verbazing alom, want het publiek bleef weg en de film haalde amper 13,8 miljoen. Op papier is dit nu al een flop.Het moet gezegd worden, komedie en horror mixen niet goed aan de box-office. Dit was trouwens als duidelijk met de release van Slither (2006) en Eight Legged Freaks (2002). Na deze zwakke cijfers zal er in de toekomst waarschijnlijk iets minder humor en cynisme steken tussen de horror. Horrorfilms die wel scoren aan de box-office zijn films die vertrekken van een meer realistische basis – een seriemoordenaar, of een film die realistisch is opgebouwd zoals Arachnophobia (1990).

Maar de film kan ook gewoon slecht zijn, ik zou het niet weten. Van wat ik heb kunnen zien uit de trailer lijkt het erop dat de film eigenlijk niet bedoeld is om serieus genomen te worden. Alles lijkt consequent over de top te zijn en vooral FUN! Eind deze maand, 30 augustus 2006, komt de film bij ons uit. Ik ga deze toch wel gaan bekijken.

7 Comments

 1. Jim

  Een tiental jaar geleden trok ik vol verwachting richting Decascoop om er ‘Anaconda’ te gaan zien. Ondanks de aanwezigheid van één van mijn favoriete acteurs (Jon Voight), bleek het een stinker van formaat te zijn. Volgens mij is ‘Snake on a plane’ van hetzelfde niveau. Puike trailer, slechte film. Het zal afwachten zijn tot 30/8.

  Reply
 2. agnus

  betekent dit dat er voor een keertje dat er geen sequel komt? lol.

  Ik ga de film zeker zien, misschien niet in de bios, zeker op DVD.

  Reply
 3. MeltyMan

  en toch scoort de film op imdb een dikke 8 momenteel…dus toch redelijk goed… maar misschien haalt hij minder omzet omdat hij KNT is? (dacht dat toch)

  Reply
 4. Auctoriaal

  Hoord ‘Snakes on a Plane’ dan ook bij de catechorie komedie? Als dat zo is vind ik dat een tegenvaller!

  Reply
 5. miiki

  Misschien geen sequel, maar wat dacht je van een prequel: Snakes on a Train of zoiets 🙂

  Reply
 6. dave

  bestaat al vrees ik, Miiki. Maar ‘Crocadiles on a Cruiseschip’ is nog vrij.
  :))

  Reply
 7. agnus

  Of wat dacht je van “Grizzly’s on a bike” !! 😀

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *