Stranger Than Fiction

Deze keer een trailer die wel de moeite is, namelijk die van Stranger Than Fiction (2006) met een overheerlijke Will Ferrell in de hoofdrol. Hier is duidelijk dat de film het niet alleen moet hebben van zijn origineel uitgangspunt, maar wel degelijk van zijn personages.

Korte inhoud: Harold Crick (Ferrell) is een belastinginspecteur met een buitengewone fascinatie voor nummers. Zijn leven wordt op een dag overhoop gehaald wanneer hij zijn levensverhaal verteld hoort, door een stem die alleen hij kan horen. Deze vertelster, Kay Eiffel (Emma Thompson), is een schrijfster die haar laatste roman probeert af te maken, maar zij weet niet dat haar hoofdpersoon daadwerkelijk leeft en zijn leven via haar woorden plaatsvindt. Geheel wanhopig zoekt Harold hulp bij een excentrieke Britse professor, Dr. Jules Hilbert (Dustin Hoffman) en vind comfort in een ontluikende romance met een uitdagende Ana Pascal (Maggie Gyllenhaal).

De verrassende premisse heeft iets weg van films zoals The Hours (2002), Adaptation (2002) en Being John Malkovich (1999), maar lijkt toch een heel andere weg in te slaan. Over de cast valt in ieder geval niets op aan te merken en de regie van de film is in handen van een bekwame en talentvolle Marc Forster (Monster’s Ball, Finding Neverland), die met deze film zijn eerste komedie regisseert. We moeten helaas nog wachten tot 7 maart 2007 alvorens deze prent in onze zalen verschijnt.

1 Comment

  1. Agnus

    ziet er goed uit ! Misschien ook de eerste film met Ferrell die ik goed ga vinden…

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.