Kevin Smith goes horror

Regisseur Kevin Smith wil na zeven komedies wel eens iets anders en aast op een eigen horrorfilm. De man achter cult hits als Clerks. (1994) en Chasing Amy (1997) benadrukte wel dat de film ook zeker niet verlegen zal zitten om een paar grappen.

“Alles wat je van een horrorfilm verwacht zit er in: bloed, ingewanden en tieten. De tieten van een man welteverstaan. Wat is daar mis mee? Ik heb ze ook. Erg sexy hoor, en harig.”

Vele beschouwen Smith niet als een auteur-regisseur, maar wanneer je zijn films bekijkt merk je wel degelijk zijn signatuur. Zijn voorgaande films vormen bij elkaar een uniek universum, met terugkerende personages en locaties. Hij verwijst enorm graag naar comic book films, en naar films die hem speciaal zijn bijgebleven zoals Star Wars of de films van John Hughes of Steven Spielberg. Hij is ook een grote ijs-hockey fan. Smith komt ook vaak zelf in zijn films als Silent Bob, die samen met de goedgebekte Jay een op z’n zachtst gezegd apart duo vormt.

De geplande horrorfilm zal hier volledig buiten staan. Smith neemt de film dan ook op in L.A. en niet in het door hem zo geliefde New Jersey. Helaas zal het nog wel even gaan duren voordat we Smiths eigenzinnige visie op het horror genre kunnen aanschouwen. “Ik heb geen haast. Clerks II (2006) heb ik net afgerond, dus het zal nog wel een jaartje of twee duren voordat mijn volgende film er is.”

In een vorig bericht had ik vermeld dat Kevin Smith ooit een Superman-script script had geschreven voor Tim Burton, . Het scenario werd echter nooit verfilmd en er kwam kwam wrijving tussen beide filmmakers. En ook daarvan heb ik een grappig filmpje gevonden op YouTube.

***Related Posts***
03/08/2006: Kevin Smith’s docu over Prince
01/10/2005: Clerks II blog

2 Comments

 1. lord cms

  er staan er twee op mijn blog, anderen mogen ook vermeld worden…
  graag uw deskundige mening…

  harige tieten van een man tellen niet mee…

  Reply
 2. Marcus²

  hopelijk beter dan Jersey Girl !! Ik denk dat het een soort Slither zal worden.

  Cool filmpje, is die ruzie nu nog aan de gang. Jammer, ik zou wel eens die Superman Lives op het scherm willen zien.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *