Fragile, van Jaume Balagueró

Fragile poster

De Spaanse regisseur Jaume Balagueró is gefascineerd door het horror-genre. Na zijn succesvolle debuut The Nameless (2002) en de thriller Darkness (2002), is hij terug met een derde giller. Een nieuwe productie die opnieuw tot stand kwam door de Fantastic Factory van de Spaanse filmstudio Filmax.

In Frágiles (2005) wordt de hoofdrol gespeeld door Calista Flockhart, vooral bekend als advocate uit de televisieserie “Ally McBeal”. De vrouw van Harrison Ford heeft niet meteen een gemakkelijk uiterlijk, maar ze staat er wel. Ik heb eigenlijk nog maar bitter weinig films gezien van haar, en als ik haar zie denk ik meteen aan Ally McBeal. Hopelijk schiet ik niet in een lach tijdens de vertoning.

Korte inhoud: Het is niet pluis in het oude ziekenhuis waar Amy (Flockhart) komt te werken als verpleegster. Het gebouw wordt met sluiting bedreigd, maar dat is niet waar de patientjes op de kinderafdeling bang voor zijn. Volgens hen spookt het in het ziekenhuis, al neemt niemand van het verplegend personeel de kinderen echt serieus. Toch kan Amy niet ontkennen dat er tijdens haar nachtdiensten inderdaad vreemde zaken voorvallen, zoals spontaan optredende botbreuken en mysterieuze gebeurtenissen op de afgesloten bovenste verdieping. Terwijl het ziekenhuis steeds meer in de greep komt van onverklaarbare gebeurtenissen, vecht Amy. Ze vecht voor de kinderen, om haar angsten te overwinnen, en voor de waarheid. Hier is de trailer.

Hmmm, same shit all over again. Ik heb ondertussen alle Aziatische horrorfilm in de Excellence-videotheek versleten, en ben een beetje uitgekeken op die ietwat fletse Amerikaanse klonen. Maar ja, wie weet, is deze net iets anders dan de rest. De film heeft wel nog geen releasedatum verkregen bij ons, maar blijkbaar wel een ruime release op Bittorrent…en ook wel op dvd heel binnenkort.

2 Comments

 1. miiki

  veel van hetzelfde. Dat er nog geen releasedatum is eigenlijk wel normaal. De laatste tijd was het een beetje veel ope elkaar met al die horror-remakes.

  Reply
 2. Mich

  Ik vond die film toch wel goed, interessant verhaal
  ik was toch aant freake opt einde van de film
  hoe het zo onverwacht uit de hoek kwam

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *