Die Hard 4 cast Justin Long

Zoals bekend krijgt de Die Hard trilogie nog een staartje. Agent John McClane heeft nog wel een proper t-shirt in zijn kast hangen om dit vervolgens vol te smeren met modder, vet, zweet en bloed. Er bestaat veel speculatie rond de titel van de 4de Die Hard film, ofwel Die Hard 4.0 (2007), Die Hard Reset ofwel de belachelijke titel Live Free or Die Hard.

Die Hard 4 pic
© 20th Century Fox Film Corporation

Naast Bruce Willis zien we ook Justin Long opduiken. Hij ziet er heel jong uit maar de kerel kan wel degelijk acteren. Het is nog niet helemaal duidelijk welke rol hij zal spelen; ofwel de zoon van McClane ofwel een hacker met wie McClane zal samenwerken. Ik hoop vooral op het laatste. Hopelijk komen ze niet terug op hun debiel voorstel om Britney Spears, Jessica Simpson of Lindsay Lohan te casten als de dochter van McClane. Justin Timberlake werd ook even vernoemd, en ik ben eigenlijk wel benieuwd naar zijn performance in Southland Tales (2006). Als villain wordt gedacht aan de Brit Ian McShane, maar niets staat vast. Ian zou een schitterende villain kunnen spelen.

McClane krijgt in het vierde Die Hard vehicle te maken met een ‘techno-terrorist’. Neen, geen losgeslagen zelfmoord-commando met een t-shirt van Aphex Twin, maar wel een ervaren en meedogenloze hacker die op de Amerikaanse Onafhankelijkheidsdag het belangrijkste computersysteem van Amerika wil plat leggen. Alle hoop om de wereld te redden berust op de schouders van McClane die zal moeten uitpakken met een, …euh…I don’t know… een speciale Firewall beveiliging? Wordt dit een WarGames (1983)-achtige film? Toch wel vreemd, want McClane zie ik nu niet meteen als de meest geschikte persoon om een computer-terrorist aan te pakken. Afwachten op die eerste trailer.

De regie is nog steeds in handen van Len Wiseman, die wel degelijk de donkere, met leer ingepakte vampierenwereld van Underworld (2003) zal inruilen voor een hopelijk geslaagde actiefilm. Wiseman heeft bij mij niet meteen een goede indruk achter gelaten, maar het ziet er naar uit dat dit een formulefilm zal worden. Hiervoor is geen regisseur nodig die “content” kan brengen, maar wel iemand met een goed ritme-gevoel. Len heeft in ieder geval de regisseursstoel weggekaapt van de ouwe getrouwe John McTiernan, die in opspraak kwam en nog steeds een gevangenisstraf van 5 jaar riskeert. Hij blijft wel verbonden aan de film als producer.

Het verhaal van Die Hard 4 speelt zich af rondom de Amerikaanse onafhankelijkheids dag, en de producers en distributeurs hadden dan ook graag de première gepland voor het extra lange 4th of July vakantieweekend van 2007. De première van de film staat dus gepland voor vrijdag 29 juli 2007. Een leuk vooruitzicht, was het niet dat er een zware concurrent staat op 4 juli 2007, en deze concurrent heet Michael Bay en zijn film draagt de naam Transformers (2007). Dat zou wel eens de pret kunnen bederven van de makers van Die Hard: Live Free of Die Hard … wat een dwaze titel!

***Related Posts***
27/01/2007: Die Hard 4: Live Free or Die Hard trailer
05/10/2006: Jeffrey Wright gecast in Die Hard 4
02/06/2006: Die Hard 4.0 regisseur bekend
23/05/2006: Bijna een ‘groen licht’ voor Die Hard 4.0
25/11/2005: Luc Besson regisseert Die Hard 4.0 ?
15/04/2005: Die Hard 4.0 krijgt Franse regisseur ?
23/03/2005: Ben Affleck als mogelijke side-kick ?

2 Comments

 1. matthys

  Vind ik zo slecht niet nog niet. Underworld vertoont heel wat zwakke kantjes maar Wiseman deed een puike prestatie. Het zal allemaal afhangen van het script of Die Hard al dan niet een flop wordt.

  Reply
 2. Jelle

  Ik ben benieuwd wie de bad-guy zal spelen, Alan Rickman is nog steeds onovertroffen en staat op eenzame hoogte natuurlijk.

  Die Harder viel me tegen, is gewoon meer van hetzelfde. With A Vengeance was over the top soms, maar wel heerlijk vermaak! Maar ik ben toch wel benieuwd naar deel 4.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *