The Departed van Martin Scorsese

Vanaf het moment dat ik te horen kreeg dat Infernal Affairs (2002) een Amerikaanse remake kreeg met Martin Scorsese achter de camera had ik er alle vertrouwen in dat dit een spetterend succes zou worden. Nochtans is er maar bitter weinig promotie voor de film te bespeuren en komt deze prent quasi nooit in het nieuws. Vreemd, vooral omdat het budget van de film geraamd is op 90 miljoen dollar, en dat is voor een politiefilm echt wel veel geld. De regisseurs van de originele film hadden trouwens nog geen tiende van wat Scorsese had.

Korte inhoud: Een gangster infiltreert in het politiekorps van Boston. Tegelijkertijd werkt een undercover-agent zich op in de gangsterwereld. Wat zal er gebeuren wanneer hun wegen kruisen? Een gevaarlijk kat -en muisspel volgt.

Naast de talentvolle regisseur zijn er nog 3 redenen waarom ik denk dat The Departed (2006) vonken zal geven op het scherm. Om te beginnen is er die uitzinnige cast gaande van Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Mark Wahlberg, Martin Sheen, Alec Baldwin tot zelfs Jack Nicholson. Ik bedoel, als er een gasfles ontploft op de set van The Departed waarbij al die mensen getroffen zouden worden, dan zou Hollywood zijn deuren mogen sluiten…Enfin, het zou toch een paar dagen buiten westen zijn.


© 2006 Warner Bros.

De tweede, en misschien belangrijkste reden, is dat het gebaseerd is op een geweldige film met een ijzersterk scenario. Ik heb al heel wat Aziatische politie-films gezien, maar deze steekt er toch met kop en schouders boven de andere. Voor de mensen die de originele film nog niet hebben gezien, shame on you. Maar nu de Scorsese versie uit is, zijn er gewoon geen excuses meer.

And last but not least, de trailer van de film ziet er goed uit. De kwaliteit van de trailers die ik recent heb gezien is opmerkelijk. Veel goede films in het vooruitschiet. De trailer van The Departed is iets te lang naar mijn smaak en er zit wat klote muziek in naar het einde toe, maar ik heb nu wel zin om deze versie te zien. De film komt bij ons uit op 27 december 2006.

***Related Posts***
21/01/2007: The Departed trilogie voor Martin Scorsese
30/10/2006: The Departed houdt stand aan de box-office
30/08/2006: The Departed posters

3 Comments

 1. QNegli

  Wat een cast! Dat wordt ongetwijfeld smullen. Het lijkt mij eerder een opdrachtfilm voor Scorsese (ik kan mij vergissen), maar Cape Fear indachtig hoeft dat geen probleem te zijn.
  In de trailer komt Jack Nicholson wat soft over als mafiabaas: hopelijk vergis ik mij 😉

  Reply
 2. miiki

  Het ziet er naar uit dat DiCaprio eindelijk zijn babyface begint kwijt te spelen. Beter laat dan nooit. Toch denk ik niet dat deze film zal kunnen concurreren met het origineel.

  Reply
 3. johan

  toen ik hoorde dat pitt en aniston gingen scheiden ging er een zucht van verlichting door mij heen. dat zou waarschijnlijk betekenen dat een fiks aantal remakes van uitstekende films niet zou doorgaan! iets te vroeg gejuigd dus. geef mij maar het origineel.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *