The Fountain van Darren Aronofsky

En nu we toch bezig zijn ga ik snel ook even de trailer van The Fountain (2006), de nieuwe film van Darren Aronofsky (Requiem for a Dream, Pi).

Korte inhoud: De thema’s van The Fountain zijn liefde, dood, spiritualiteit en de betrekkelijkheid van het bestaan. Tom Verde (Hugh Jackman) begint in de 16e eeuw aan een epische reis die duizend jaar zal duren om het leven van de liefde van zijn leven, Izzi (Rachel Weisz) te redden. Om haar te kunnen redden moet hij de legendarische Tree of Life zien te vinden, die het eeuwige leven schenkt aan diegenen die het sap van de boom drinken. Bekijk hier de trailer.

Al in 2002 begon Aronofsky aan The Fountain, met een serieus budget van $75 miljoen. Brad Pitt en Cate Blanchett (beide in de nieuwe film van David Fincher – zie post onderaan) zouden de hoofdrollen spelen in dit science-fiction-drama, maar er ontstonden creatieve meningsverschillen tussen Pitt en Aronofsky, waardoor Pitt vertrok om Troy te maken en The Fountain werd droog gelegd.

Het duurde tot 2004 voor Aronofsky de draad weer kon oppikken. Blanchett werd vervangen door Aronofsky’s vriendin Rachel Weisz, Pitt werd vervangen door Hugh Jackman en het budget werd bijna gehalveerd tot $40 miljoen. Maar het is er niet aan te zien, want de beelden zien er overtuigend uit. Hoe dan ook steek ik niet weg dat ik liever Pitt en Blanchett in deze film had willen zien. De film is bij ons in de zalen vanaf februari 2007.

***Related Posts***

27/12/2006: Top 10 Flops van 2006

29/11/2006: The Fountain flop van Darren Aronofsky

06/09/2006: Boe-geroep in Venetië voor The Fountain

11/11/2005: Nieuwe trailer voor The Fountain

4 Comments

 1. Sander

  Pitt was misschien wel beter geweest (hij doet het wel goed in wat serieuze rollen, kdenk aan 7even, 7 years in Tibet, Meet Joe Black, Fight Club…), maar Jackman vind ik nog wel te smaken.

  Maar voor de vrouwlijke rol had ik toch liever Blanchette gehad (goddelijke vrouw, al is voor deze rol de jeugdigheid van Weisz denk ik wel een pluspunt).

  Het verhaal belooft ook wel: middeleeuwse actie, futuristische sf… alleen het 2000 AD deel lijkt me minder interessant.

  Reply
 2. Depechie

  Ok over smaken kan men eigenlijk niet twisten, maar Rachel Weisz is voor mij toch een beel betere keuze dan Blanchette !!
  Rachel Weisz verdient veel meer krediet dan ze eigenlijk krijgt. Een top actrice, me dunkt 🙂

  Reply
 3. Charlotte

  Hey Dave,
  bedankt, dat zou leuk zijn!!! Het blood-team is toch het bloggersoverde.skynetblogs-team hé???
  veel liefs,
  Lotje
  xxx
  ps: die trailer van de TMNT is best grappig!

  Reply
 4. miiki

  Ik weet eigenlijk niet wat ik ervan moeten denken. Ik vind dat de trailer weinig vertelt en veel mooie beeldjes laat zien. Maakt me eigenlijk niet uit Weisz of Blanchett, het zijn beiden knappe actrices.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *