The Black Dahlia van Brian De Palma

Een andere film om naar uit te kijken is de lang verwachte nieuwe prent van Brian De Palma, The Black Dahlia (2006), naar een waar gebeurd verhaal en gebaseerd op een boek van James Ellroy (L.A. Confidential). Grappig om weten had David Fincher (Se7en, Fight Club) een optie genomen om deze film te regisseren, waar het was uiteindelijk De Palma die met het project ging lopen. Jullie kunnen hier de trailer van de film bekijken.

Korte inhoud: Ergens in de late jaren ’40 wordt het levenloze lichaam van de aspirant-actrice Elizabeth Short (Mia Kirshner) a.k.a. “The Black Dahlia”, gevonden, in een huis waar bewijs wordt gevonden dat ze enkele dagen gemarteld werd voor haar dood. Twee LAPD-agenten worden op de zaak gezet, Sgt. Leland “Lee” Blanchard (Aaron Eckhart)en Ofcr. Dwight “Bucky” Bleichert (Josh Hartnett). Lee ontdekt al snel dat het onderzoek naar de moord zijn eigen relatie met Kay Lake (Scarlett Johansson) op de helling zet en Bucky wordt aangetrokken door de charmes van femme fatale Madeleine Sprague (Hilary Swank), die een connectie blijkt te hebben met het slachtoffer. Al snel leidt het onderzoek bovendien naar corruptie in het politie-departement.

De film zou in november van dit jaar bij ons in de zalen moeten verschijnen.

***Related Posts***

22/04/2011: The Black Dahlia review

16/12/2006: De Beste en Slechtste Films van 2006
15/02/2006: Josh Hartnett vertolkt de rol van trompettist Chet Baker

2 Comments

 1. agnus

  Het ziet er allemaal een beetje uit als L.A. Confidential. Gaan we dan uiteindelijk nog eens een Brian De Palma-film zien die de moeite is? Ik heb het zelf niet zo voor Josh Hartnett, maar de andere castleden zien er goed uit. Sterk verhaal.

  Ik heb trouwens gezien dat er nog een andere Black Dahlia film is (zie linkje) maar met veel minder middelen en een vrijwel onbekende cast.

  Reply
 2. QNegli

  Het boek vond ik geweldig. Hopelijk heeft De Palma dit keer een goed scenario gevonden/geschreven want dat durft ie al eens opofferen aan visuele krachtpatserij. Ik kijk er toch naar uit.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.