Een verjongingskuur voor Brad Pitt

Het staat vast, Brad Pitt gaat in de nieuwe film van regisseur David Fincher spleen, nadat ze samen aan Se7en en Fight Club hebben gewerkt. In The Curious Case of Benjamin Button (2008) zal Pitt een man vertolken van 50 die steeds jonger wordt, in plaats van ouder. Als hij vervolgens verliefd raakt op een vrouw van dertig – gespeeld door Cate Blanchett – begint het vreemde verschijnsel pas echt een probleem te worden. Zodra Pitt klaar is met de opnames voor Ocean’s Thirteen (2007), gaat hij direct aan de slag voor Benjamin Button.

The Curious Case of Benjamin Button zweeft al jaren rond in Hollywood. In 2003 lag er al een script dat meerdere malen was herschreven en de namen van Ron Howard (The Da Vinci Code) en Spike Jonze (Being John Malkovich) werden aan het project gekoppeld.

Brad Pitt Cate Blanchett David Fincher

Uiteindelijk werd er gekozen voor het scenario van Eric Roth (Forrest Gump, Munich) en kreeg David Fincher de regiestoel toegewezen. Met de officiële aanstelling van zowel Pitt als Blanchett, lijkt het er nu toch echt van te komen voor Benjamin Button en zijn vreemde ziekte.

De eerstvolgende film van David Fincher die in de bioscoop zal verschijnen is de thriller Zodiac (2007), gebaseerd op de geschiedenis van een seriemoordenaar die San Francisco in de jaren zestig en zeventig terroriseerde, met Jake Gyllenhaal (foto) en Robert Downey Jr in de hoofdrollen. Jake had in een recent interview bekend gemaakt dat het hard werken is op een David Fincher set.

“My idea of what is easy and what is hard has been completely changed by this film…The first day, the first set-up, we did 67 takes. I was trying to determine if it was a joke.”

Fincher heeft blijkbaar zijn perfectionistische trekjes nog niet onder controle. Voor zolang de studio’s dit willen betalen, who cares…

*** The Curious Case of Benjamin Button teaser trailer ***

2 Comments

 1. miiki

  Heeft die fincher soms al van “repetities” gehoord. Filmpellicule is trouwens niet afbreekbaar en schadelijk voor het milieu !
  :/

  Reply
 2. Aless

  Ik kijk zo uit naar die film. Ik ben geen Brad Pitt groupie maar hij speelt toch telkens weer in knappe films. Fincher en Pitt werken goed samen.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.