Teenage Mutant Ninja Turtles in full 3D animatie

De Teenage Mutant Ninja Turtles (afgekort TMNT) zijn terug van weggeweest. De Ninja Turtles zijn die 4 schildpadden die zeer bedreven zijn in de ninja-vechtkunst (ninjitsu). Hun namen zijn vernoemd naar de kunstenaars: Michelangelo, Leonardo, Donatello en Raphael. Het viertal, die een knipoogje vormen naar Dumas’ De 4 Musketeers, zijn binnenkort te bewonderen op het witte doek in de speelfilm Teenage Mutant Ninja Turtles (2007) van regisseur Kevin Munroe. Jullie vinden de geweldige 3D geanimeerde teaser van de film hieronder.

De TMNT zagen het daglicht in 1984, gecreëerd door Kevin Eastman en Peter Laird. Ze doken voor het eerst op in een zwart-wit strip met donkere ondertoon, geproduceerd door Mirage Comics. De Ninja Turtles waren eerst 4 normale schildpadden, maar door een groen mutatieslijm zijn ze veranderd in intelligente wezens. Splinter, een rat die ook door het groene slijm is gemuteerd, is meester van de Ninja Turtles.


teenage_mutant_ninja_turtles_2007_poster01.jpgteenage_mutant_ninja_turtles_2007_poster02.jpgteenage_mutant_ninja_turtles_2007_poster03.jpgteenage_mutant_ninja_turtles_2007_poster04.jpg

Meester Splinter heeft een ellendig verleden: hij was eerst een gewone huisrat, zijn baas (meester Hamato Yoshi) was een ninja. Meester Splinter deed deze bewegingen na, en zo oefende hij de kunst van ninjitsu. Op een dag kwam Shredder meester Yoshi doden, hij beschuldigde hem van heulen met de vijand. Splinter sprong op hun af en heeft daarom nu een litteken op zijn wang. Splinter is op straat gaan wonen, hij kwam de Turtles tegen, die onder het groene slijm zaten. Splinter kreeg het ook op zich en de volgende dag waren ze alle vijf ongewoon groot. Toen heeft Splinter de Turtles namen gegeven, uit een oud boek over kunstenaars en kunst. Ook heeft hij ze ninjitsu geleerd. Iedere Ninja Turtle heeft zijn eigen uitgesproken karakter en wapen.

Leonardo is de leider, en is daarom het meest volwassen in zijn gedrag. Soms een beetje bazig. Zijn wapen is de Katana.

Donatello is het “brain”, een uitvinder. Aan hem hebben de Turtles hun arsenaal aan vervoersmiddelen, communicatiemiddelen etc. te danken. Zijn wapen is de bo-staf.

Raphael benadert alles met een cynisch gevoel voor humor. In de speelfilms botst zijn karakter vaak met Leonardo, en treed hij op als de eigenwijze rebel in de groep. Zijn wapen is de sai.

Michaelangelo is de losbol, en helemaal into extreme sports. Zo gaat hij graag skateboarden in de riolen. De kreet Cowabunga, die typerend is voor de Turtles, is oorspronkelijk van hem afkomstig. Zijn wapen is de nunchaku.

Ondanks de grote onderlinge verschillen hebben de Turtles één ding gemeen: een obsessieve liefde voor pizza. Michaelangelo’s liefde voor dit voedsel gaat zelfs zover dat hij alles eet, zo lang het op een pizza zit. Pindakaas en Cornflakes, bijvoorbeeld. Humor, actie en schildpadden, wat had je nog meer gewild. Ik was in ieder geval verkocht na het zien van de teaser maar de mannen van Movie Sins hebben er ondertussen brandhout van gemaakt.


*** Teenage Mutant Ninja Turtles (2007) movie sins ***

5 Comments

 1. Sander

  hahaha, nostalgie alom; moet die ouwe films nog is te pakken krijgen

  animaties zien er heel goed uit (int donker toch), ze doen ni onder voor de betere anime’s, daar ben ik blij om

  kvond de sfeer ook heel leuk, afgewisseld met de sukkelige humor (“I’m ok!”). die komt zeker op mijn wishlist

  ben wel benieuwd naar wat ze van Shredder en Splinter gemaakt hebben

  Reply
 2. miiki

  Ik moet zeggen dat het erop lijkt dat het tenminste in de buurt komt van de eerste 3 echte films.

  Ik hoop alleen dat ze de wapens ook echt gaan gebruiken, en niet zoals in de eerste films. Dus er mag gerust wat bloed stromen. We kunnen er tegen.

  Reply
 3. johan

  had het al een tijdje geleden gezien, maar ben er niet echt van onder de indruk.

  Reply
 4. Elias

  Ik had de trailer ook al gezien en ik vind de hem echt zeer geslaagd. Ik kijk al uit naar de film!

  Reply
 5. Delphine

  ik vind het er echt cool uit zien en ik kan niet wachten om er heen te gaan.

  ik hoop dat de film hier in nederland ook in maart komt (ze zeggen 31 maart 2007)

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *