A Good Year

De trailer van A Good Year (2006) is uit, de nieuwe film van regisseur Ridley Scott (Blade Runner, Gladiator), gebaseerd op het boek van Peter Mayle. In de film speelt Russell Crowe een Engelse zakenman, die in de Provence in Frankrijk een wijngaard erft van zijn oom (Albert Finney). Hij komt daar echter een Amerikaanse vrouw tegen (gespeeld door de Franse actrice Marion Cotillard), die beweert dat het landgoed haar eigendom is.

In tegenstelling tot wat we gewoon zijn van Ridley Scott is deze film heel bescheiden. De film gaat in de eerste plaats over de personages en probeert niet te overdonderen met adembenemende actie-sequenties, maar verleidt door zijn schitterende fotografie (DOP: Philippe Le Sourd) en rustgevende settings. Maar welke idiote klojo had het lumineuze idee om op de trailer muziek van Alizee op te zetten !?! Hoe dan ook, ik zou deze film zeker niet willen missen. Verschijnt bij ons in de maand november.

***Related Post***
27/12/2006: Top 10 Flops van 2006

2 Comments

  1. miiki

    Ik dacht niet dat het er ooit zou van komen. Maar zo zie je dat teveel actiefilms niet goed is voor de geest. Alizee op de trailer zetten is al een lichte vorm van seniliteit. :s

    Reply
  2. niels

    Prachtige film! Ik ben normaal gezien niet voor dit genre films maar het is een lust voor het oog! Zeker de fotografie samen met de idyllische plekjes zijn een echte aanrader!! Grtz

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.