Isobar uit de ijskast

Hier is nog eens een bizar verhaal. Herinneren jullie zich in de jaren ’90 dat er sprake was van een project genaamd Isobar, die de nieuwe big-budget-Science-Fiction film zou worden? Geen probleem, ik eigenlijk ook niet, maar laat ik hierbij even het geheugen opfrissen, in geval jullie zoals mij compleet niet (meer) weten wat Isobar voorstelde.

Volgens producer en schrijver Dean Devlin zou Isobar de film geweest zijn die Roland Emmerich van Duitsland naar de States bracht. Ik laat in het midden of dit eigenlijk wel een goede zaak was. Isobar vertelt het verhaal van een futuristische treincrash op weg naar New York. Het project kreeg toen een budget van 90 miljoen dollar en zouden de hoofdrollen gaan naar Sylvester Stallone en Kim Basinger, in een productie van Joel Silver. Maar Emmerich maakte in de plaats Independence Day (1996), wat een grote hit werd, en Isobar vloog in de ijskast.

Waarom zag het project nooit het daglicht? Volgens Devlin vonden de producers het script niet goed genoeg, en hebben ze een nieuwe scenarist aangesteld om het scenario te schrijven.

Emmerich, die met Devlin goed bevriend was, weigerde deze film te maken met een script dat niet van de hand van Devlin kwam, gebaseerd op een origineel script van Jim Uhls (Fight Club). Het project werd dus stilgelegd.

Maar kijk eens aan! Isobar (2007) staat terug op de kaart van de films die moeten uitkomen volgend jaar. Volgens Sci-Fi.com zou de film in October in productie gaan, en zal geregisseerd worden door de partner van Emmerich, Peter Winther. Een man die alsnog geen noemenswaardige projecten op zijn naam heeft staan. Jammer voor Stallone en Basinger, maar zij worden niet meer vernoemd bij het project.

2 Comments

 1. P.M.

  Reclame nodig? B-Buster is uw ding!

  Reply
 2. Dave

  We’re all stacked up in here already.
  cheers.
  šŸ˜‰

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *