Een voorsmaakje van A Scanner Darkly

Hier zijn de eerste 25 minuten van A Scanner Darkly (2006) van Richard Linklater. Het is niet meteen my cup of thee, maar ik ben wel een grote fan van het werk van Philip K. Dick. Dus ga ik waarschijnlijk de film ooit wel zien…weliswaar op DVD. Ik vind het verhaal over drugs wel boeiend en de acteurs zien er geweldig uit (Robert Downey Jr., Woody Harrelson, Keanu Reeves, Winona Ryder en vooral CSI-acteur Rory Cochrane), maar daarom moet ik die film nog niet bekijken alsof ik zelf aan de drugs heb gezeten. De rotoscopie is een cool effectje, maar misschien nog maar net vol te houden voor 25 minuten. Maar wie weet, trekt het wel de aandacht weg van de opeenstapeling van de ene zittende dialoogscène na de andere. Enfin, geniet ervan, en binnenkort (als ik nog even de tijd heb in het weekend) mogen jullie hier mijn review verwachten van Superman Returns.

***Related Posts***
08/03/2006: A Scanner Darkly posters
23/02/2005: A Scanner Darkly trailer
12/01/2005: A Scanner Darkly pics

1 Comment

  1. miike

    Met die eerste 25 minuten heb ik eigenlijk gezien wat het is, maar ik sta niet niet echt te springen om het vervolg te zien van die fiets met 16 versnellingen (3×6)

    Ik vind het een zware teleurstelling. De visuele effecten kunnen de film niet redden van een veen te dun verhaaltje. Philip K. Dick z’n verhaal zal best mooi zijn, maar op deze manier opgesmukt lijkt me niet de beste approach. Ik weet, het zijn maar de eerste 25 minuten, maar in die minuten kom er zoveel gezwets aan te pas, dat het voor mij niet meer hoeft. Toch jammer voor de moeite.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *