Rocky Balboa a.k.a. Rocky 6

Ok, dit blijft misschien voor velen een onuitputbare bron van spot en sarcasme. Maar de trailer van Rocky Balboa (2006) (a.k.a. Rocky 6) ziet er behoorlijk boeiend uit, op het kantje-boordje van het melodramatische, maar toch intrigerend. In de nieuwe sequel steekt Balboa zijn leeftijd niet onder stoelen of banken. Hij maakt er zelfs grappen over, en dat maakt het gegeven een stuk interessanter. Een ouder geworden Italiaans-Amerikaanse bokskampioen die voor een laatste keer wordt uitgebuit door het systeem, maar wiens vlam nog niet is uitgedoofd. Jawel, Rocky stapt opnieuw in de ring, en dat is geleden van Rocky IV, want in Rocky V nam hij het op tegen zijn pupil, Tommy Gunn, in de kleine steegjes in de buurt van zijn stamcafé.

Rocky 6 pic

© Metro-Goldwyn-Mayer

In de eerste beelden ziet Rocky er een beetje sloom en vermoeid uit en probeert alsnog zijn eye of the tiger terug te vinden, wetende dat hij misschien zal worden bespot door de media, of kreupel geslaan door zijn rivaal. Dit verhaal ligt volledig in de lijn van de vorige films. Er komt geen CGI aan te pas om zijn gezicht op te smukken, zoals in de beginsscène van X-Men 3 met Ian McKellen en Patrick Stewart. Neen, dit is de echte Sylvester Stallone en hij is nog steeds alive ‘n’ kickin’. Hij heeft de film zelf geschreven en neemt eveneens de regie op zich.

Adrian zullen we moeten missen in de film, want Talia Shire had geen zin blijkbaar om in dat avontuur mee te stappen. Geruchten doen de ronde dat ze niet tevreden was met haar salaris en dat ze haar iets te oud vindt voor de rol. Karaktergewijs was dit ook veel beter. Adrian zal waarschijnlijk wel sterven in de film, of zal reeds een aantal jaren dood zijn. Balboa zal niets meer te verliezen hebben.

Rocky is volgens mij nog altijd één van de beste vertolkingen van Stallone. Hij is en blijft voor mij een God en ik heb het er soms moeilijk mee dat men goden wil beschimpen. Ja hij is oud, so what? Hij speelt een ouder wordende boksheld. Waarom niet? Laat die goden ouder worden voor en achter de camera, net zoals Clint Eastwood of Al Pacino. Rocky Balboa zal sowieso een succes worden in de States. Dat garandeer ik nu al. Met zijn bescheiden productiebudget van 24 miljoen dollar maakt deze film zeker winst. Dit is pure entertainment zonder overdosis aan computer-effecten of explosies, en met een hoog nostalgisch karakter. Ik ben opgegroeid in de jaren ’80, en vele van mijn generatie zijn gek op die dingen. The story continues … the Italian Stallion is back! Wij zullen in ieder geval nog moeten wachten tot 31 januari 2007.

***Related Posts***
10/10/2006: Rambo IV: The Serpent’s Eye plot
29/09/2006: Sylvester Stallone in Pradator 3
11/04/2006: Rambo IV plot
15/12/2005: De Rocky Balboa Blog
25/11/2005: Castingnieuws voor Rocky Balboa
27/08/2005: Mr. T in Rocky 6
29/05/2005: Stallone werkt aan Rambo 4 en Poe
27/10/2004: Rambo 4: Al-Quida Strikes Back…?

13 Comments

 1. Jabba

  Dit is gewoon de max!!! Deze trailer doet mij dus echt terugdenken aan de oude Rocky films (1,2 en 3). Heel realistisch ook, hij heeft echte ouderdomskwalen. Deze MOET ik zien!!! Jammer dat Apollo er niet meer is voor een rematch…lol…

  Reply
 2. Agnus

  Ik ben wel nieuwsgierig naar de film. Volgens mij gaat hij helemaal niet tegenvallen, zeker niet voor de meeste mensen omdat die toch niets verwachten. Ik verwacht dat ze het rauwe sfeerte uit deel 1 gaan terugbrengen.

  Normaal gesproken zou ik zeggen dat het onrealistisch zou zijn dat iemand van 60 nog de ring in stapt maar Stallone ziet er nog behoorlijk goed uit voor zijn leeftijd… niet te geloven. Hij is gespierder dan in de eerste paar films. En voor de rest, rocky is toch altijd een ‘underdog’ story geweest. Jawel, ik ga zeker gaan zien.

  Reply
 3. mark

  Te gek ik kan niet anders zeggen.Ik heb al sinds jaren rocky 1 t/m 5 op video en dvd.Dit wordt echt een superfilm heb net de trailer bekeken geweldig.En laat al die gasten maar zeiken die zeggen dat de film niets wordt.Ik ben er blij mee

  Reply
 4. dave

  Rocky will kick ass en ik denk dat ik zelfs deze film veel beter ga vinden dan de 3 vorige met Dolph Lundgren en B.A. vielen nog mee, maar die Tommy Gunn streetfight vond ik toch maar crappy.

  Back to Basics !

  Reply
 5. rocky

  wanneer komt deze film Rocky 6 uit in de bioscoop??

  groetjes

  Reply
 6. dave

  😉
  (stond in tekstje)

  Reply
 7. Brad

  Film Was geweildig !! :p

  Reply
 8. noles

  weet iemand hoe het liedje heet wanneer de tegenstander van rocky(the man) de ring in komt lopen

  Reply
 9. BlackMoon

  heb je hier al gekeken ?

  Reply
 10. wesleier

  is rocky 6 de beste film van de 6 ? en is die leuk?
  a.u.b reageer

  Reply
 11. BlackMoon

  ik vind de eerste Rocky nog steeds de beste en meest realistische van de zes. Maar deel 6 is zeker beter dan 2,3,4 en 5. Er zit wel heel wat minder actie in de film, maar eenmaal het gevecht begint zit je op het puntje van je stoel.

  Reply
 12. maddox

  quote : “Rocky is volgens mij nog altijd één van de beste vertolkingen van Stallone.”

  en zijn rol in F.I.S.T. dan ?

  Reply
 13. JJ

  er staat “één van”, trouwens was Copland nog altijd beter dan F.I.S.T., en dat is zelfs geen kwestie van smaak.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *