Jean-Claude Van Damme vs Jackie Chan in Rush Hour 3

Niet Steven Seagal, maar wel Jean-Claude Van Damme zou de slechterik spelen in Brett Ratner’s Rush Hour 3 (2007)! Onze landgenoot maakt een kans hiermee opnieuw op de voorgrond te komen en en dit zou wel leuk zijn. Geen half aangebakken hero-macho rolletje meer, maar gewoon een kwaaie gangster die iedereen in elkaar mept met verschrikkelijk harde backrounds en uppercuts. Jean-Claude vs Jackie Chan, dit is gewoon een droom van mij die binnenkort verwezenlijkt zal worden. Dit is van het kaliber Bruce Lee vs Chuck Norris in Way of the Dragon (1972). Yeah !!!

Het zijn de mensen van AICN die met het nieuws komen aandraven:

Jean Claude Van Damme has signed on to play the main villain in “Rush Hour 3″(set to film in August). It involves Jackie Chan and Chris Tucker getting mixed up with Triads in Paris. Van Damme spoke on a recent British TV Show about it and was looking forward to working with Jackie Chan.

Helaas is er nog maar geld over voor een kleine onkostenvergoeding en een maaltijd bij de MacDonalds. Je moet weten dat Chris Tucker met de kassa is gaan lopen (25 miljoen dollar + 25% van netto winst). Hopelijk kan Van Damme zijn ergernis uitwerken op het bakkes van Tucker. Een bijkomende reden om Rush Hour 3 dan toch in de bioscoop te gaan zien.

Eerder waren er geruchten dat Steven Seagal de rol van slechterik zou vertolken, maar hij heeft een paar kloppen teveel gehad tegen zijn hersenpan en maakt tegenwoordig verschrikkelijk veel country liedjes en toert de wereld rond om dat gejank te verkopen. Neen, Van Damme is prima voor mij. Geef hem niet teveel dialoog en laat hem niet over-acteren, en dit wordt een knappe rol voor de acteur die hem misschien opnieuw op de kaart kunnen zetten in Hollywood. En de vraag die iedereen zich nu stelt: “Zal Van Damme de split doen in Rush Hour?” lol!

Update 31/07/2006: Tijdens een lunch in Parijs met collega-regisseur Roman Polanski zag Brett Ratner ineens het licht. ‘Mijn God, jij moet in Rush Hour meespelen. De film speelt zich af in Parijs, dus dat is perfect,’ zei Ratner tegen Polanski. Speciaal voor de gelegenheid schreef Ratner vervolgens een extra rol speciaal voor Polanski in het script. Of Polanski ook daadwerkelijk mee zal spelen in de derde Rush Hour film is nog niet bekend.

In 1974 vertrok Polanski uit Amerika omdat hij werd aangeklaagd voor het hebben van seks met een minderjarige en hem een gevangenisstraf boven het hoofd hing. Sinds die tijd woont de regisseur van klassiekers als Rosemary’s Baby en Chinatown in Parijs.

Update 24/11/2006: Wat een beetje te verwachten was is nu bevestigd. Jean-Claude van Damme zat niet in Rush Hour 3 spelen. Het was Jean-Claude van Damme zelf die het gerucht de wereld instuurde over een mogelijke Rush Hour 3 rol die hij wel zag zitten. In een interview met Empire zei hij: “We hebben Jackie, we hebben Chris Tucker, en ik dan? Waarom maken we er geen trio van?” De grap werd door de pers serieus opgepikt en opgeblazen tot het verhaal dat Van Damme naast Jackie Chan en Chris Tucker in Rush Hour 3 te zien zou zijn.

Van Damme: “Het was zomaar een opmerking, Een grap die ik tijdens een interview maakte en die uit de hand liep.” Desondanks wil Van Damme na een hele rits flops dolgraag zijn comeback maken met een hitfilm, alleen dan wel een film die serieuzer is dan Rush Hour 3. Van Damme: “Om eerlijk te zijn: als ik een comedy zou doen, zou ik niet zoiets als Rush Hour doen, maar meer een Lethal Weapon achtige actiecomedy. Een film die iets meer inhaakt op de realiteit.” Wel JC, we kijken er alvast naar uit.

2 Comments

 1. Malkavian

  Yeah, kvond zijn films altijd wel fun om te zien en hij is zo wat op de B toer geraakt. Hopelijk draait deze film goed en komt hij hierdoor terug in het stapeltje “Good Action Hero’s” te liggen.
  De Split? Dunno, is em daar nie te oud voor 😉 😀

  Reply
 2. MM

  cool ! Ik had ’em liever zien opduiken in een nieuwe Lethal Weapon film dan een Rush Hour. Ik zie hem wel niet als een soort mastermind, dan wel een buitenwipper met een verschrikkelijk temperament. Go kick some ass!

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *