You, Me and Dupree met Kate Hudson

Een van de betere komische tv-series is “Arrested Development”, geregisseerd door de gebroers Anthony en Joe Russo. Diezelfde regisseurs hebben nu een gangsterkomedie lopen in de bioscoop, You, Me and Dupree (2006), met Matt Dillon (There’s Something About Mary, Crash), Kate Hudson (How to Lose a Guy in 10 Days) en Owen Wilson (Wedding Crashers) in de hoofdrollen.

you_me_and_dupree_2006_poster.jpg

Er is tevens ook een klein rolletje weggelegd voor Michael Douglas, als vader van de bruid. Het script van You, Me and Dupree werd geschreven door debutant Mike LeSieur.

Korte inhoud: Het pasgetrouwde stel Carl en Molly Peterson (Matt Dillon en Kate Hudson) is helemaal klaar voor hun nieuwe perfecte leventje samen. Maar er zit één kink in de kabel… en zijn naam is Randy Dupree (Owen Wilson), de oudste vriend van Carl. Omdat de eeuwige vrijgezel Dupree weer eens zonder werk zit en geen dak boven zijn hoofd heeft, neemt Carl hem tijdelijk in huis. Daar zijn vrienden immers voor. Maar drie is te veel en Dupree blijkt niet van plan om snel te vertrekken. Vooral Molly ziet dit lastpak liever vandaag dan morgen vertrekken, maar wanneer Carl het steeds drukker krijgt met zijn werk, ontpopt Dupree zich tot aardig gezelschap. Zelfs Molly’s vader (Michael Douglas) en de buren raken gecharmeerd van deze zorgeloze niksnut…

Het concept van het pasgetrouwde stel wiens leven zuur wordt gemaakt door de aanwezigheid van niksnut is nu niet meteen het meest originele plot, maar komedie steekt vaak in de kleine dingen. Oorspronkelijk hadden Rachel McAdams en Ewan McGregor gecast moeten worden, maar Dillon en Hudson werkt volledig. Er zit ook een leuke cameo in van Lance Armstrong, die een beetje Dupree’s inspiratiebron is. Ik vrees wel een beetje voor het script van Mike LeSieur die misschien met moeite boven het sitcome niveau zal uitsteken. Maar ze hebben wel een talentvolle cast, dus misschien komt het allemaal wel goed.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *