The Illusionist

Edward Norton is binnenkort te zien in The Illusionist (2006). De film is gebaseerd op het korte verhaal Eisenheim the illusionist van auteur Steven Millhauser. De regie is in handen van Neil Burger, die eerder Interview with the Assassin (2002) schreef en regisseerde. De muziek in de film wordt verzorgd door Philip Glass (The Truman Show, The Hours). Eén van de betere componisten in Hollywood.

Korte inhoud: In de film speelt Norton de rol van een illusionist Eisenheim, aan het einde van de negentiende eeuw in Wenen. Hij wordt verliefd op een vrouw die ver boven zijn stand staat, maar zelfs wanneer zij trouwt met een prins houdt hij vol. Hij gebruikt al zijn magische krachten om haar terug te winnen en tegelijkertijd het Oostenrijkse koningshuis op haar grondvesten te doen trillen. Hier zijn 3 fragmenten uit de film en hier is de zeer geslaagde trailer.

In de film, die volledig is opgenomen in Tsjechie (Praag en Tábor), is ook een rol weggelegd voor de talentvolle Paul Giamatti, en de minder talantvolle maar knappe Jessica Biel, die voor een keertje eens een serieuse rol vertolkt na haar escapades in miserabele films zoals Stealth (2005) en Blade Trinity (2004). Maar ook de Britse acteur Rufus Sewell ziet er voortreffelijk uit. De beelden en het verhaal spreken me enorm aan. Elk personage in de trailer lijkt iets mysterieus uit te stralen. De film heeft nog geen releasedatum bij ons, maar daar zal snel verandering in komen want deze film ziet er echt de moeite uit.

***Related Post***
30/08/2006: Nieuwe Illusionist poster

2 Comments

  1. MM

    Die bolle visogen van Paul Giamatti zijn ook weer van de partij. Het filmpje lijkt me wel plezant. Ben benieuwd. Jessica Biel is inderdaad een knappe babe. Dit maakt de film al gauw het kijken waard. 🙂

    Reply
  2. Malkavian

    Kheb zo al een zwak voor magie in films dus ik ben verkocht, Edward Norton is natuurlijk ook super acteur en Jes yeah is mooie om te kijken (liefst met weinig kleren) maar hopelijk doet ze het beter dan in Blade 3

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *