Batman vs. Superman opnieuw op de tafel

Het project Batman vs. Superman dat een paar jaar geleden nog werd stopgezet door regisseur Wolfgang Petersen (Poseidon, Air Force One, Outbreak), is nu door Bryan Singer (Superman Returns, The Usual Suspects) voorzichtig uit de ijskast gehaald. Singer heeft namelijk in een interview met MTV de intentie uitgesproken om ooit eens een film te gaan maken waar Batman en Superman het tegen elkaar opnemen. De regisseur benadrukte wel dat hij in ieder geval eerst nog aandacht wil besteden aan de avonturen van Superman als soloartiest.

batman_vs_superman pic

In het script van scenarioschrijver Andrew Kevin Walker (Seven, Sleepy Hollow, The Game) dat Peterson in eerste instantie zou gaan verfilmen, slaan Batman badguy The Joker en Superman’s aartsvijand Lex Luthor de handen in een. De samenwerking tussen de superhelden verloopt zeer stroef en loopt uiteindelijk uit in een titanengevecht tussen de twee.

Singer lijkt dit script niet te willen gebruiken en vraagt zich dan ook hard op af wie van de twee de slechterik moet gaan spelen: “Zo op het eerste gezicht zou je zeggen dat Batman de slechterik moet worden, maar ja hoe kan hij slecht zijn? Het is Batman!”

Brandon Routh, de huidige Superman, ziet het nog niet voor zich. “Alleen als een van de twee gemanipuleerd wordt door een of andere drug of zo, zie ik het nog wel gebeuren. Trouwens, ik denk niet eens dat Batman het aandurft om ruzie te zoeken met Superman”, grapte de acteur. “We moeten gewoon samenwerken en onze krachten bundelen.”

Het huidige succes van beide franchises geeft ook de filmstudio’s weinig aanleiding om een Batman vs. Superman te gaan maken. Waarom twee superhelden in één film proppen als je twee keer zoveel geld kan verdienen met twee losse films? Een bijkomend probleem is dat het universum van Batman zoveel verschilt van die van Superman. Superman is een iets meer fantasy-like dan Batman. Vooral de laatste verfilming van Batman is enorm realistisch en grauw, tegenover het zeemzoete en superpower-achtige van Superman. Hoe moet je deze twee gaan verbinden zonder in een lach te schieten.

Mijn mening: Forget Batman vs Superman, but think Batman vs Spiderman. Twee helden die veel gemeen hebben met elkaar en die ook een pak zwaktes hebben. Ik zie Superman (een buitenaards wezen) nog niet achteruit deinzen als deze een klop krijgt van Batman (mens in zwart pak), terwijl een gevecht tussen Spiderman en Batman pas echt leuk kan worden.

Hoe dan ook, Batman vs Superman ligt nog steeds op de tafel…en zal daar volgens mij nog héél lang liggen…

***Related Post***
17/04/2005: Batman vs Superman ?

***Related Batman Posts***
01/08/2008: The Dark Knight filmbespreking
13/11/2007: The Dark Knight teaser
04/04/2007: Sarah Michelle Gellar als Harley Quinn
26/01/2007: De rol van Rachel Dawes is niet meer voor Katie Holmes
12/01/2007: Jamie Foxx als Harvey TwoFace Dent ?
01/08/2006: The Dark Knight casting nieuws
21/07/2006: Heath Ledger getipt voor de rol van The Joker
08/07/2006: Batman vs Superman opnieuw op tafel
08/01/2006: Batman rivaal Harvey “Two-Face” Dent
29/10/2005: Michael Keaton of Sean Penn als The Joker ?
22/06/2005: Geen Batman vervolg voor Katie Holmes
17/06/2005: Batman Begins filmbespreking
10/06/2005: Batman Begins soundtrack
19/04/2005: Batman Begins pics
19/03/2005: Batman Begins
27/10/2004: Katie Holmes in Batman Begins
17/09/2004: Christian Bale is Bruce Wayne/Batman

***Related Superman Posts***
01/09/2006: Lois Lane spin-off
04/08/2006: Terugblik op Superman Returns
16/07/2006: Superman Returns review ***½
04/07/2006: Superman Returns geen “super” opening
04/05/2006: Superman Returns trailer + pics
06/09/2005: De eerste indrukken van Superman Returns
13/06/2005: Superman Returns, achter de schermen
02/04/2005: Superman Returns posters
21/02/2005: Een controversiële Brian Singer
07/01/2005: Kate Bosworth is Lois Lane
23/10/2004: Brandon Routh and the girls
11/10/2004: Christopher Reeve overleden

9 Comments

 1. Agnus

  Ik zie niet in dat Christopher Nolan zomaar zijn nieuwe Batman look zal afstaan aan Bryan Singer zal afstaan om deze te laten afrossen door Superman. Hetzelfde geldt voor Christian Bale.

  De twee atmosferen zijn gewoon veel te verschillend. Ik zou zelfs moeite hebben met een Batman vs Spiderman film…

  Reply
 2. Miiki

  wat gaan ze dan uitvinden…James Bond vs The Hulk? of Wolverine vs Transformers ? Het zal er ooit nog wel van komen, want in Hollywood zitten ze zonder nieuwe ideeën, dus moeten ze wel herkauwen willen ze overleven. sad, sad, sad.

  Reply
 3. dave

  ik zou een batman vs spiderman nog wel zien zitten. Why not. Ik bedoel de comics hebben honderden volumes uitgebracht met hero’s die zij aan zij moesten vechten of het tegen elkaar moesten opnemen omwille van diverse redenen.

  Ik denk dat als beide helden evenwaardig aan bod komen zou Nolan en Sam Raimi wel tot een akkoord kunnen komen, en misschien moet de film dan wel gemaakt worden door Bryan Singer Singer. In het geval van Batman vs Superman, geregisseerd door Sam Raimi (hoewel hij waarschijnlijk andere dingen wil gaan doen dan comics)…

  Reply
 4. Malkavian

  In de comics heeft Superman een soort van schrik van Batman, aangezien batman op elk probleem een antwoord vindt.
  The Bat heeft dan ook in de BatCave Kluis een ring liggen met een stuk Kryponite in. Meer zelfs in de comics heeft batman supes zen butt al gekicked 😉

  Reply
 5. Malkavian

  De kans dat het ooit gaat lukken zo’n film te maken is enorm klein. Spiderman is Marvel comics en Batman is DC comics. De twee grootste rivalen in de comic industrie 😉

  Reply
 6. johan

  batman vs. predator vs. alien
  http://www.collorastudios.com/projects/bde/bdemain.htm
  http://www.scottmanning.com/archives/000592.php
  170 mb, legale download. MUST SEE!!!

  Reply
 7. Dei hard commic fan

  Batman en Superman werken ook samen. Neem nu the justice leage of Amerika Superman, Batman, Wonder Woman, Aquaman, the Flash, Green Lantern and Martian Manhunter, the green-skinned detective zij vormden de allereersre justice leage later werden daar Hawkman, Green Arrow, Plastic Man, Aztek, Atom and Captain Marvel aan toegevoegd en veranderde the justice leage herhaalde malen van setting. De planen om Superman vs Batman te maken zijn niet van tafel maar aan de hand van de film I am legend kunnen we aflijden dat het nog lang zal gaan duren voor dat we deze twee grote iconen van dc comics tegen elkaar zien strijden. Je ziet immers op de bios waar Will Smith voorbij loopt in deze film een grote filmposter hangen waarop het batman en superman symbool als een symbool worden afgebeeld. Maar goed je weet maar nooit wel denk ik dat we eerder een film van the green lantern kunen verwachte.
  Ook gaan de geruchten over het intenet dat we eerder een justice leuge of Amerika film kunnen verwachten dan Batman vs Superman the flash zagen we eerder in een tv serie die ik als klein jongetje volgde. Batman heeft al met velen als duo samen gewerkt en dan niet alleen met Robin zo had hij in de comic sterven van het lachen ( die overigens veel gore bevat en goed in elkaar steekt ) de handen vol aan the Jokers en the dark judges judge death en Judge Fire, Judge Fear en Judge Mortis en word hij in Megalopolis hoe kan het ook anders bijgestaan door Judge Dredd. Ik verheug me ook op een sequel op Judge Dredd maar dan niet met Stallone als the Judge maar dan wel met the Dark Judges als vijand nummer een want dat zou een zeer gave film kunnen opleveren! Ook ging Batman de samenwerking aan met Spawn en ook dat everde een super goed verhaal op! Naar mijn mening bestaan er dus legio mogelijkheden in commic land!

  Reply
 8. Mart

  Ik word soms een beetje moe van dit vreemde giswerk. Het slaat helemaal nergens op dit. Batman vs. Spiderman? Half Amerika zou puur uit principe weigeren die film te kijken. en ik ook eigenlijk. Waarom? Omdat batman een comic van DC is, en spiderman van Marvel. Spiderman en Batman zijn elkaar nog nooit tegengekomen in de strips. En het zou ook nergens op slaan als dat ineens wel gebeurt.

  Batman en superman hebben echter een verleden, en zijn elkaar in de Comics (bijvoorbeeld Hush) tegengekomen. Batman is slim, en kent de zwakte van superman. Daarnaast zouden Batman en Superman samen het kwaad bestrijden en niet tegen elkaar vechten ofzo.

  Reply
 9. olbap

  Mart

  Spiderman en batman zijn elkaar zeker al een ker tegen gekomen in de strips samenwerking tussen marvel en dc
  Heb de strip zelf liggen zoek maar eens op internet

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.