Saw III, welk lichaamsdeel kan men zo nog afzagen…?

Alsof we daaraan zouden twijfelen. Volgens de Amerikaanse regisseur Darren Lynn Bousman (Saw 2) zal Saw III (2006), het derde deel in de Saw-filmreeks, nog enger en smeriger worden dan de eerste delen.

“It’s a solid stand-alone installment that’s also for the fans; it’s pretty damn ballsy, even for year already caked in blood; and it’s guaranteed to give the MPAA some grief. I learned a lot of mistakes from SAW II, and part three is definitely not a copy of the first two films. It’s very, very different.”

“This movie is for them. Last year’s film was a balls-to-the-wall gorefest and it didn’t have too many scares. I believe SAW III has a lot more of what made both previous movies good – we took the best elements of each and combined them.

It’s got a lot more scares in it and has so many Easter eggs for the fans to discover. For those who really know the franchise well, they’re going to be blown away by some of the things we did this year.”

“There were about four separate occasions on the (Saw III) shoot that made me want to throw up”, zei hij in een interview op het horrorblad Fangoria.

Bousman zegt niet snel onder de indruk te zijn van filmgruwelen. De laatste keer dat de 27-jarige cineast misselijk werd van andermans film, ging het om een scène uit de film Cannibal Holocaust (1980). Deze bloederige film uit 1980 is zo realistisch dat regisseur Ruggero Deodato werd gearresteerd omdat de autoriteiten dachten dat hij zijn acteurs daadwerkelijk voor de camera had omgebracht. Mensen niet, maar een aantal schildpadden en aapjes overleefden de tournage niet.

Voor de mensen die een lange winterslaap hebben doorgemaakt; de oorspronkelijke Saw (2004) is een horrorfilm over een seriemoordenaar die gruwelijke psychologische spelletjes speelt met zijn slachtoffers. De film was gebaseerd op de gelijknamige kortfilm van regisseur James Wan. Toen de langspeler een succes bleek, werd meteen een tweede deel opgenomen en nu wachten we op Saw III die in december in de zalen moet uitkomen. Hopelijk zullen ze er nadien mee kappen en eens wat nieuwe verhaallijnen uitwerken. Op een gegeven moment valt er gewoon niks meer te zagen.

4 Comments

 1. (¯`·._.·[MAÏWEEN]·._.·´¯)

  Die filmen van SAW zijn gewoon fantastisch!! Had niet gedacht dat ze zo snel met de 3de gingen afkomen!! Weer iets om naar uit te kijken!
  Groetjes!

  Reply
 2. agnus

  Deel twee was een vrij dwaze wie-is-de-volgende-en-op-welke-onwaarschijnlijke-manier-gaat-hij-dood film. Ik hoop echt dat ie het dit keer beter aanpakt. Ik heb eigenlijk niet veel zin in een nieuw rondje opgesloten figuren die zichzelf moeten zien te redden. Poster is wel leuk gevonden. 🙂

  Reply
 3. dave

  het mooie aan de eerste was het concept, maar twee was echt iets teveel leunend op het succes van de eerste. Ik hoop dat hij met Saw 3 er echt iets anders van maakt, maar ik heb zo mijn twijfels. Uiteraard wil hij zijn film goed verkopen. In ieder geval heeft hij heel wat goed maken…

  Reply
 4. Fien

  Hallo 😀

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.