Standpunt van een independent filmmaker over filmpiraterij

Dit mag ook eens gezegd worden. Hier heb je een jonge filmmaker die zijn ongenoegen uit over het studio-systeem. Opgelet, de kerel neemt geen blad voor de mond en deze in-your-face video is niet bepaald scheld- & vloekvrij.

Het zou kunnen dat het acteur is, maar wat hij vertelt is wel correct. De independent filmmakers in de States worden echt wel uitgebuit door het studiosysteem. Het is uiteraard geen oplossing maar de studio zal de piraterij niet overwinnen als deze geen respect vertoont voor die filmmakers. “Two wrongs don’t make a right…but it’s a start.”

5 Comments

 1. Sander

  dus als ik het goed begrijp:

  – films downloaden is niet eerlijk, ge steelt van mensen die daar al hun werk in hebben gestoken

  – de filmindustrie ziet ook al met die mensen te ******, dus tis ni echt het geld van de werkmens die ge afpakt, maar eerder van degene die al veel geld heeft en nog meer geld zuigt uit anderen

  dus het internet vormt een tegenbalans tegen het misbruik van monopolieposities, cool

  Reply
 2. MeltyMan

  leuk filmpje… ergens heeft hij wel gelijk… filmmaatschappijen zijn geldzuchtig.. zie ook maar laatst met Apple’s voorstel voor films te downlaoden… achja… ze zullen ooit hun ongelijk wel inzien zeker?

  Reply
 3. Agnus

  4 jaar werken op een filmproject en daar bijna niets aan overhouden is echt wel zielig. In Azië hebben ze onlangs alle DVD-prijzen naar beneden gehaald als antwoord op de piraterij. Resultaat, ze maakten over het algemeen veel winst.

  Reply
 4. MeltyMan

  mja als je ziet dat ze in Azië de pe prijzen soms belachelijk laag zeggen… net boven de prijs die je betaalt voor een kopie … gewoon omdat er zoveel gekopieerd wordt… achja… de filmbazen zullen het ooit wel inzien dat hun prijszetting niet zo goed is…

  Reply
 5. Sander

  en bijvoorbeeld zuid-amerika, das ook een kwestie van de makrt: daar vraagt ge geen 20 Euro voor een dvd, das ginder absurd

  plus het gebrek aan regelgeving; kvind het toch een goeie zaak, als ze dan toch per se willen globaliseren vormt China een mooie tegenbalans voor de monopolieposities van de grote internationals

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *