30 Days Of Night met Josh Hartnett

Josh Hartnett is een acteur met een geweldige uitstraling, die in tegenstelling tot Jake Gyllenhaal nog niet echt heeft kunnen overtuigen als leading man. Zijn laatste film, Lucky Number Slevin (2006), was niet slecht maar ook verre van een goede film.

Hoe dan ook kan de acteur zo nu af en toe eens sterk uit de hoek komen zoals in: Black Hawk Down (2001) en Black Hawk Down (2001) en zelfs Pearl Harbor (2001).

Volgens Dark Horizons zou de acteur getekend hebben voor de horrorprent 30 Days Of Night (2007). Ik zal niet zeggen dat ik uitkijk naar de film omwille van de acteur, maar wel omwille van de verhaallijn van de film:

Korte inhoud: Het script van de film werd geschreven door Stuart Beattie and Brian Nelson, en volgt een locale sheriff (Hartnett) met zijn vrouw, die ook sheriff is. Het verhaal speelt zich af in Barrow, Alaska. Het is een stadje in het hoge noorden van de Verenigde Staten, waar de zon zich aan één stuk niet laat zien gedurende 30 dagen tijdens de grillige winter. Wanneer een kwaadaardige kracht ontwaakt met vampier-achtige trekjes en de stad terroriseert gedurende deze periode, moeten man en vrouw een keuze maken: vluchten voor hun leven of de stad beschermen waarvan ze houden tot het eerste daglicht.

Het script is eigenlijk gebaseerd op een comic book (zie link) van Steve Niles en Ben Templesmith. Toen ik voor het eerst Insomnia (1997) zag, had ik al het gevoel dat met het concept van de verdwijnende zon een goede vampieren film kon afgeleverd worden. Ik kijk er dus naar uit. Of dit de status van Hartnett zal helpen bevorderen is zeer twijfelachtig. Maar wie ligt daar nu van wakker.

Leuk om weten is dat regisseur Sam Raimi (Spiderman, Evil Dead) de film zal produceren. Blijkbaar heeft hij interesse in het verhaal maar wil hij niet zelf achter de camera voor deze prent. De film wordt geregisseerd door David Slade die ondermeer zijn debuut deed met de geslaagde psychologische thriller, Hard Candy (2005).

***Related Posts***
25/06/2008: 30 Days of Night review
23/09/200: 30 Days of Night trailer, posters en website

3 Comments

 1. agnus

  we geraken er maar niet van af. Om de zoveel maanden komt er wel ergens een vampierenfilm uit. Maar inderdaad, een stad waar de zon 30 dagen onder gaat is héél interessant om dit uit te spitten voor onze nachtvrienden. De comic ziet er in ieder geval veelbelovend uit…

  Reply
 2. johan

  de comic is goed. hopelijk verprutst de film het niet.

  Reply
 3. MeltyMan

  hmm… hou wel van een goeie vampierenfilm… verhaal is leuk..ken de comic wel niet… maar maakt niet uit… ga hem proberen kijken

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *