Peter Weir verlaat het Shantaram project

Regisseur Peter Weir (Dead Poets Society, Master and Commander, The Truman Show) is niet langer verbonden aan de verfilming van Gregory David Roberts autobiografische boek Shantaram (2007), een film waar Johnny Depp nog steeds de hoofdrol in zal spelen. De Australiër werd eind vorig jaar aangesteld als regisseur maar stapt nu uit het project om creatieve meningsverschillen. Een woordvoerder van Warner Bros:

“Peter moved on from this film because his interpretation of it differed greatly than that of the studio and producers.”

Shantaram vertelt over een jonge Australische heroïneverslaafde die in de jaren ’80 uit de gevangenis ontsnapt en vervolgens in de krottenwijken van Bombay een nieuw leven opbouwt als dokter. Hij komt daar in aanraking met wapensmokkel en belandt uiteindelijk in Afghanistan om te vechten tegen de Russen. Een nieuwe regisseur is nog niet bekend.

Eigenlijk had Russell Crowe veel zin in deze rol, maar het was Johnny Depp die de rechten van het boek had opgekocht voor 2 miljoen dollar via zijn productiehuis Infinitum Nihil Production. Crowe stelde voor om executive producer te zijn in de hoop toch betrokken te zijn bij dit project. Zo zie je maar dat niet enkel regisseurs en producers bij de pinken moeten zijn, maar ook acteurs.

***Related Posts***
02/06/2007: Johnny Depp vertolkt Litvinenko in regie van Michael Mann
25/09/2006: Rex Mundi verfilmd met Johnny Depp
25/04/2006: INXS film met Johnny Depp
01/12/2005: Johnny Depp in Shantaram
07/07/2005: Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest met Johnny Depp
05/06/2005: Charlie and the Chocolate Factory met Johnny Depp
12/03/2005: Johnny Depp als Saddam’s wetenschapper
24/01/2005: Corpse Bride, met de stemmen van Johnny Depp, Helena Bonham Carter en Emily Watson

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *