The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning

Ik weet niet hoe het komt maar ik heb het gevoel dat deze prequel, The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning (2006), veel beter zal zijn dan de remake The Texas Chainsaw Massacre (2003) gebaseerd op het meesterwerk van Tobe Hooper, The Texas Chainsaw Massacre (1974). Waarom? Wel, de trailer van de film is één van de betere trailers die ik in recente maanden al heb gezien.

Ik ben uiteraard ook benieuwd naar het verhaal van Leatherface (gespeeld door Andrew Bryniarski, die ook tezien was in de remake uit 2003) en hoe hij uiteindelijk dit bloeddorstig monster is geworden die we allemaal kennen. Uiteraard hebben we te maken met dezelfde familie, hetzelfde huis, en een gelijkaardige premisse waarbij jongeren naar de slachtbank worden geleid, maar toch voel ik hier iets meer ambitie dan in de remake.

De regisseur Jonathan Liebesman heeft eigenlijk nog niet veel goede films gemaakt (Darkness Falls). Logisch, hij is nog maar een jonge spruit. Hoe dan ook is de fotografie van de film, door Lukas Ettlin, zeer geslaagd en ben ik opgelucht om nog eens Jordana Brewster in actie te zien. De klankband van de film is ook een mix van de typische TCM klanken en de beangstigende klankband van Irréversible (2002).

Korte inhoud: Tijdens hun laatste uitje voor ze naar Vietnam gestuurd worden, zijn de twee vrienden Eric en Dean met hun vriendinnen Alexis en Chrissie het slachtoffer van een ongeluk. De nachtmerrie begint voor hen echter pas echt als lokale sheriff Hoyt ter plaatste komt en hen meeneemt naar een groot huis, waar hij en zijn gestoorde, kannibalistische familieleden wonen …

Dus ja, ik moet zeggen dat ik er eerst niet echt veel van had verwacht, maar bij het zien van de eerste beelden ben ik wel benieuwd naar de film. Het zou wel eens een mooie verrassing kunnen worden. In ieder geval moeten we nog wachten tot 1 november alvorens TCM: The Beginning bij ons in de zalen is. Voor meer info over de prequel kunnen jullie op deze officiële site terecht.

7 Comments

 1. lord cms

  de melkplas wordt steeds groter me dunkt :s

  Reply
 2. lord cms

  ja de techniek weet van de hitte hedentendage precies hé 😉 maar met pick-up bedoel een platendraaier 😉
  ik ben beneiwud naar de veranderingen van de blogs! keep up the good work!

  Reply
 3. rietje

  1 november hebben we alvast aangestipt in onze agenda,nog een fijne zondag gewenst van het radiococoon team, liefs rietje

  Reply
 4. Agnus

  ik weet niet, maar iets te snel na de remake die op zich niets bijzonders was. Geef mij maar de originele film. Jordana Brewster is wel jammmmie!!
  🙂

  Reply
 5. miiki

  bovenal vind ik dit de mooiste TCM poster uit de gehele reeks !

  Reply
 6. aless

  leuke poster. Ik heb de originele versie nog niet gezien, wel de remake en het lijkt er enorm op. En eu…Jordana Brewster !? Wie in hemelsnaam is Jordana Brewster … ?

  Reply
 7. dave

  speelde mee in The Faculty van Robert Rodriguez. Sindsdien ben ik haar grootste fan 😮 😉

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *