The Wicker Man

Nicolas Cage speelt de hoofdrol in The Wicker Man (2006) van Neil LaBute, een remake van de gelijknamige Britse horrorthriller The Wicker Man (1973).

Het is het verhaal van een teruggetrokken politieagent die aan een noodkreet van een vrouw beantwoord. Zij is op mysterieuze wijze haar dochtertje verloren op het afgelegen eiland waar ze woont. Wanneer Cage op het eiland arriveert, ontdekt hij al snel dat er iets niet helemaal in orde is met de geheimzinnige inwoners van het eiland. Zijn onderzoek leidt richting vreemde seksuele rituelen, een oogstfeest en mogelijk zelfs een menselijk offer dat gebracht is.

De originele film is echt een cultklassieker en wanneer ik naar de trailer kijk van de remake heb ik net hetzelfde gevoel als bij de trailer van The Omen (2006), weinig vernieuwend maar gewoon met meer middelen gemaakt.

Ik vind in de trailer ook niets meer terug van die Schotse setting uit de originele film, die de Keltische sfeer des te presenter maakte. Nu ziet het er een beetje ‘gekunsteld’ uit.

Dus, als je authentieke cinema wil ervaren, ga het origineel huren en vergeet deze remake. Zoniet moeten jullie wachten tot 29 november 2006 alvorens deze remake bij ons in de zalen verschijnt.

***Related Posts***
25/01/2007: The Wicker Man review
06/01/2006: Top 10 Cult Classic

2 Comments

 1. Borriquito

  hier is het niet gemakkelijk om eens een rond getalleke te zien
  gaat hierr zo snel vooruit 🙂
  nog een stralende dag verder Dave
  groetjes

  Reply
 2. dave

  binnenkort een groot rond getalleke. (waarschijnlijk volgendeweek woensdag of donderdag)

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *